Abone Ol

Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası

BURSA’nın İznik İlçesi’nin Osmanlılar tarafından fethinin 685’inci yıldönümü kutlandı. Kutlamaya 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde Muhyiddin İbn-i Arabi'yi canlandıran Osman Soykut ve Abdurrahman' karakterini canlandıran Celal Al da katıldı.

Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası

Orhan Gazi’nin kente girdiği Yenişehir Kapı’dan yapılan yürüyüşle başlayan fetih kutlamasına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivanolu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Fethin gerçekleştiği tarihi Yenişehir Kapı'nın taş kemerine çıkılarak okunan fetih selasının ardından başlayan mehteranlı kortej yürüyüşü İznik belediye binası önünde son buldu.
Kortejde yer alan Diriliş Ertuğrul dizisinde Muhyiddin İbn-i Arabi’yi canlandıran Osman Soykut ve Abdurrahman karakterini oynayan Celal Al’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Osman Soykut, belediye başkanı Sargın’a fetih kutlamaları daveti için teşekkür ederek, "Burada olmak ve bu atmosferi solumak gerçekten çok güzel" dedi. "Diriliş Ertuğrul'un devam bölümleri İznik'te çekilecek mi ?" sorusuna yanıt veren Soykut, "Ona yapımcımız karar verir. Bilindiği gibi biz çok kalabalık bir ekibiz. Buraya taşımak hayli güç olacaktır. Zaten hikaye de orada geçiyor. Ancak, İznik'e gelmek benim için gurur verici" dedi. Abdurrahman, karakterini canlandıran Celal Al ise, Bursalı olduğunu belirterek, "Bursalı olarak İznik'in fethinde bulunmak bizler için apayrı bir kıvanç. İnşallah hakkıyla hem Bursalı şuurunu hem de Osmanlı şuurunu ve yeniden diriliş ruhunu yaşatabilmeye çalışıyoruz" dedi.


Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası - Resim: 1
Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası - Resim: 2
Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası - Resim: 3
Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası - Resim: 4
Fetih kutlamasında Diriliş Ertuğrul damgası - Resim: 5