Abone Ol

İzmir İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'dan İdris Naim Şahin'in adaylığına tepki!

TV100 Ana Haber'e bağlanarak Ece Üner ile konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İdris Naim Şahin'in İYİ Parti'den Ordu 1. sıra milletvekili adayı gösterilmesine tepki gösterdi. Çıray, "O dönemde atadığı Emniyet Müdürlerinin 74’ünün FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı" dedi.

İzmir İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'dan İdris Naim Şahin'in adaylığına tepki!

Milletvekili adaylığından çekildiğini "14 Mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum" sözleriyle duyuran İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, tv100 canlı yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtladı. 

Aytun Çıray, "İdris Naim Şahin'in İYİ Parti'den milletvekili adaylığına neden itiraz ediyor?" sorusuna " Bu sayın bakanın yargılanarak (FETÖ'den dolayı) aklanması gerekirken, biz onu koruma kalkanı altına alırsak görevimizi yapmamış oluruz. Biz bunlara itiraz edemeyeceksek niye milletvekilliği yaptık? Lütfen bu kesinleşme esnasında bu arkadaşımız feragat etsin. " 

"KESİNLEŞMEDEN FERAGAT ETSİN"

Ben parti üstlerinden şunu rica ediyorum. Daha milletvekili listeleri kesinleşmedi. Lütfen kesinleşme esnasında bu arkadaşımız feragat etsin aynı benim gibi. Ya da üst yönetim listeyi değiştirerek başka bir kişiyi atasın. İnşallah Kılıçdaroğlu seçildiğinde de bu arkadaşımız yargı önünde aklansın. Türkiye’nin 250-300 şehit verdiği ve birçok gazinin oluştuğu konjonktürde bu eski bakanın, bakanlığı döneminde atanmış Emniyet Müdürlerinin 74’ünün FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı." cevabını verdi.

"ASLA SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Çıray tekrar CHP’ye dönmesi sorusu üzerine; " Bu tür yorumlar yaparsak, FETÖ’nün yeniden dönme çabalarını anlatma ihtiyacımı gölgelemiş oluruz. Asla siyaseti düşünmüyorum ve bu konuları Kılıçdaroğlu’yla konuşmadım" dedi.