Abone Ol

İzmir Çeşme'deki Korkutan Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Mahallesi’ndeki eski çöplük alanında akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, kontrol altına alındı.

İzmir Çeşme'deki Korkutan Yangın Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Mahallesi'nde korkutan yangın akşam saatlerinde eski çöplük alanında başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekipleri anında müdahale etti. Delikli Koy istikametine doğru ilerleyen alevler, ekiplerin yoğun müdahaleleri sonucu birkaç saat içinde kontrol altına alındı.

BAŞKAN ORAN, TANKERİN ÜZERİNDEN SU SIKTI

Bölgede söndürme çalışmaları sürerken, ilk andan itibaren olay yerinde ekiplerin koordinasyonunu sağlayan ve tankerin üzerine çıkıp alevlere hortum tutan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, daha sonra güzel haberi verdi. Başkan Oran, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimiz alevlerin içinde cansiperane bir mücadele verdi" dedi.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Başkan Oran, "Belediyemize ait fen işleri dozerleri, İzmir Büyükşehir Belediyemize bağlı itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı itfaiye ekipleri herkes işinin başında. Vatandaşlarımız da yardıma koşmuş durumda. Yangının önünü aldık. Ümit ediyorum ki rüzgar da bu şekilde devam ederse tamamen kontrol altına almış olacağız. Yardıma ihtiyaç var mı diyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızdan en ufak bir kıvılcım gördüğünde itfaiyemizi ve orman bölge müdürlüğümüzü aramalarını istiyorum" diye konuştu.

Başkan Oran, Çeşme Belediyesi ekiplerinin 2 dozer, 3 kepçe ve 1 büyük dozerle yangına müdahale ettiğini anlattı.

DOZER SÜRÜCÜSÜ ALEVLERİN ARASINA DALDI

Öte yandan, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında, belediyeye ait dozerin sürücüsünün aracıyla alevlerin yoğun olduğu alana girip itfaiye ekiplerine yol açmasının etkili olduğu ifade edildi.