Abone Ol

İzban Kekosu Diyen Genç Kadın Çok Utanacak: Ali Uçar Kitap Yazdı

Medyafaresi.com özel haber: Kitap okurken çekilen fotoğrafıyla 2015 yılında sosyal medyada alay konusu olan Ali Uçar, ilk kitabını çıkarttı. Dr. Ebru Candar Ali Uçar'ın hikayesini sosyal medyada paylaştı..

İzban Kekosu Diyen Genç Kadın Çok Utanacak: Ali Uçar Kitap Yazdı

Cemre Dumuş / Medyafaresi.com Editörü

Fabrikada çalışan ve evine dönüş yolunda toplu taşımada kitap okuyan Uçar, bir kadın tarafından gizlice fotoğraflanmış, ardından da fotoğrafı “Entel olacağım, kız tavlayacağım diye kendini yırtan İZBAN kekosu, terliklerine bayıldım” sözleri ile sosyal medyada paylaşılmıştı.

Ali Uçar ile ilgili son gelişmeyi Twitter'da Dr. Ebru Candar paylaştı. İzbanda kitap okuduğu için aşağılanan işçi azmetti ve kitaplara olan sevgisini kağıda dökerek kendi kitabını yazdı.

Ebru Candar, genç adamın kitabını duyururken sosyal medyada olay yeniden hatırlandı ve çok konuşuldu.

İzban Kekosu Diyen Genç Kadın Çok Utanacak: Ali Uçar Kitap Yazdı - Resim: 1

Sosyal medyada gündem olan bu olayın ardından kendisi ile dalga geçildiğini fark eden Ali Uçar, o günlerde şunları söylemişti:

"Arkadaşlar fotoğraftaki şahıs benim ve hiç utanmıyorum. Karşımda oturmuş olan kıza veya çevremde hiç kimsenin namusuna bakmadığım için. Evet ben cebi çok zengin bir insan değilim.

Hatta 6. sınıftan terkim. Annem babam ayrı. Toplumun huzurunu kaçıran soytarı olmadım. Çalmıyorum. Çalışarak kazanıyor, param yettiğince kitap almaya, kütüphaneye gitmeye çalışıyorum. Çok utanç duyuyorum böyle bir insan olduğum için. Elbisem kirli, terliğim bindiğim metroya uygun değil. İşte zihnimi kirletemiyorum. Utanıyorum. Ama her ne olursa olsun bana kitaplar böyle olmayı öğretti. İnsan olmayı. Hayvanlaşıp çevremi kirletmiyorum. Üzgünüm, utanıyorum" şeklinde yanıt vermişti.

"TERLİĞİM DEĞİL, KİTAP OKUMAM ÖRNEK OLSUN"

Olayın ardından İzmir'de bir kitap fuarına giden Uçar, "Bu olay, benim tanınmamı sağladı. Ama asıl önemli olan kitap okuduğum için tanınmak. Kötü bir olayla tanınmadım. İnsanlar, şimde bana gördükleri yerde ilgi gösteriyorlar ve ne kadar olumlu bir hareket yaptığımı söylüyorlar.

İşte bu beni mutlu ediyor, gurur veriyor. İnsanların en azından metroda yada başka bir yerde, ilgilerinin kitaplara kaymasına neden oldum diye düşünüyorum. Evet kitapları çok seviyorum ve onlardan alsa da ayrı kalmayacağım. Fuarda da onlarca kitabı inceledim. Elimdeki kitapları bitirdikten sonra okumak istediklerimle ilgili de liste yaptım. Terliğim değil ama kitap okumam örnek olsun" demişti.

Uçar, yıllar sonra "Kitap Dokununca Yüreğe" isimli kendi kitabını çıkarttı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı Uçar'ın kitabının okunması gerektiğine dair önerilerde bulundu.

İzban Kekosu Diyen Genç Kadın Çok Utanacak: Ali Uçar Kitap Yazdı - Resim: 2

İzban Kekosu Diyen Genç Kadın Çok Utanacak: Ali Uçar Kitap Yazdı - Resim: 3

İşte Ali Uçar'ın kitabının satış linki: