Abone Ol

İYİ Parti'nin CFR'den Gizli Toplantı İsteği İfşa Oldu: Henri Barkey Olmasın

Batılı ülkelerin temsilcileriyle peş peşe görüşmeler gerçekleştiren İYİ Parti, bu defa ABD'nin derin devlet yapılanması olarak kabul edilen CFR ile ''gizli'' görüşme talebinde bulundu.

İYİ Parti'nin CFR'den Gizli Toplantı İsteği İfşa Oldu: Henri Barkey Olmasın

Karanlık bir yapı olarak bilinen CFR'de Ortadoğu ve Türkiye politikaları uzmanı olarak görev yapan Steven Cook, İYİ Parti'nin randevu talebini ifşaladı.

ABD'de derin devlet yapılanmasına yakınlığı ile bilinen Dış ilişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations) adlı oluşumda, "Ortadoğu ve Türkiye politikaları uzmanı" olarak çalışan Steven Cook, İYİ Parti'nin kendilerinden randevu talep ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'nin CFR'den Gizli Toplantı İsteği İfşa Oldu: Henri Barkey Olmasın - Resim: 1

HENRI BARKEY DETAYI

A Haber'deki Son dakika haberine göre, Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Cook, "İyi Parti'den bazı isimler, Dış İlişkiler Konseyi ile görüşmek istedi ama Hocam Henri Barkey'in davet edilmemesini koşul sundu. Ben de onlara 'hadi oradan' diye cevap verdim." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un kilit isimlerinden olan CIA ajanı Barkey ise bu paylaşımı alıntılayarak "Teşekkürler Steve, umarım Washington DC'deki diğer kurumlar da sizler kadar ilkeli olur. Göreceğiz." yorumunda bulundu.

İYİ Parti'nin CFR'den Gizli Toplantı İsteği İfşa Oldu: Henri Barkey Olmasın - Resim: 2

GÖRÜŞMENİN AMACI NE?

Daha önce bazı yabancı ülkelerin büyükelçileriyle Ankara'da temas kuran İYİ Parti yetkilileri, bu kez de temaslarını yurt dışına taşıyor. İYİ Parti'den bir heyetin 2 Mart'ta ABD'ye gideceği ve burada bir takım temaslarda bulunacağı öğrenildi.

CFR NEDİR?

1921'de kurulan Dış İlişkiler Konseyi (CFR), ABD dış politikası ve uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlaşmış, kar amacı gütmeyen bir Birleşik Devletler düşünce kuruluşudur. Merkezi New York olmakla beraber Washington'da da ek bir ofisi bulunmaktadır. 4.900 sayıdaki üyeliğine üst düzey politikacılar, dışişleri bakanı, CIA yöneticileri, bankacılar, avukatlar, profesörler ve üst düzey medya figürleri...

CFR toplantıları, uluslararası sorunları tartışmak için hükûmet yetkililerini, küresel iş insanlarını, istihbarat ve dış politika camiasının önde gelen üyelerini bir araya getirir. CFR, 1922'den beri iki ayda bir yayınlanan Foreign Affairs dergisini yayınlamaktadır ve başkanlık idaresine ve diplomatik topluluğa tavsiyelerde bulunarak, Kongre önünde basın açıklamasıyla, medyayla iletişime girerek ve dış politika üzerine yayınlar yayınlayarak dış politikayı etkileyen David Rockefeller Studies Programını yürütmektedir..

Council on Foreign Relations, CFR – Dış İlişkiler Konseyi’nin Türkiye ayağı olan CFR Turkey’in 285 isimden oluşan listesinde ise oldukça şaşırtıcı isimler bulunuyor. Doğan Holding adına Hanzade Doğan Boyner, Eczacıbaşı Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, Profilo’dan Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kamhi, UEFA Başkan Yardımcısı Şenes Erzik, Alarko Şirketler Topluluğu’ndan Leyla Alaton, Odaları ve Borsalar Birliği’nden Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekfen Holding’den Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker, Yılmaz Büyükerşen, Tarhan Erdem, Ayşe Kulin, İlber Ortaylı, Altan Öymen ve Gazeteci Yazar Sami Kohen de CFR’nin listesinde.