Abone Ol

İyi Partili Vekilden şok sözler: Kılıçdaroğlu 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz

Yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın ortak adaylar çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olurken, İYİ Parti cephesinden çok konuşulacak bir açıklama geldi. CHP yönetimine yüklenen İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz." dedi. Beker, olası bir ittifak senaryosunda "Ankara'yı İYİ Parti almalı" diye konuştu.

İyi Partili Vekilden şok sözler: Kılıçdaroğlu 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz

Seçimlerde istediği sonuçları alamayan muhalefet cephesinde 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için yol arayışı devam ediyor. CHP'de 'değişim' çağrıları sürerken, Millet İttifakı'nın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Bundan sonra size başarılar diliyorum" diyerek yaptığı çıkış sonrası yerel seçimlerde 'ortak aday' çıkarılıp çıkarılmayacağı bilinmezken, çok konuşulacak bir açıklama geldi.

 İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçim değerlenmesi, yerel seçim ittifakı, CHP'deki değişimle ilgili Tv100'e konuştu.

Beker, yaptığı açıklamada "Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz" ifadelerini kullanırken CHP yönetimine yüklendi. Yapılacak bir ittifakın eskisi gibi olamayacağını belirten Beker; İstanbul, Ankara ve İzmir için dikkat çeken ifadeler kullandı.

 Beker'in açıklamaları şöyle:

"BU KEZ İTTİFAK YAPILACAKSA 2019'DAKİ GİBİ OLMAZ"

"Biz ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalarını yapıyoruz. İYİ Parti bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, seçime tek başına girse yüzde 17-18 civarında oy alır. Şu da bir gerçek; ittifak olmazsa büyükşehirleri bu siyasi iklimde kaybedilir. Gerçi yapılan açıklamalara bakıldığında kendi ittifakları var. Gelecek, Saadet, DEVA, Demokrat ve CHP. Bazıları çıkıp İYİ Parti olmasa da kazanılır diyecek kadar hayal dünyasında. Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz.