Abone Ol

İYİ Partili Sarı'dan Paralı Yolun Kar Nedeniyle Kapanmasına Tepki

İBB Grup Sözcüsü Suat Sarı, İstanbul'da yoğun kar yağışı sonrasında yurttaşların yaşadığı mağduriyeti değerlendirdi.

İYİ Partili Sarı'dan Paralı Yolun Kar Nedeniyle Kapanmasına Tepki

İstanbul’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kuzey Marmara Otoyolu’nda yurttaşlar 17 saat mahsur kalırken, çeşitli kazalar meydana geldi. İYİ Partili Suat Sarı bu duruma tepki göstererek, “Her türlü imkanları ve ancak insanlar 17 saat mağdur edildi. Firmalar cezalandırılmalı” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören mevkiindeki yoğun kar yağışı nedeniyle önceki gün öğle saatlerine yaklaşık 30 aracın çarpıştığı zincirleme kaza meydana gelmiş ve yol trafiğe kapanmıştı. Kar yağışının etkisini artırması ve gece boyunca devam etmesi nedeniyle araçlar 17 saat boyunca mahsur kalmıştı. Yurttaşların mağduriyetini ve alınan önlemleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Sözcüsü Suat Sarı, Cumhuriyet’e değerlendirdi.

“AFFEDİLECEK GİBİ DEĞİL”

Kuzey Marmara Otoyolu’nda kar için gereken önlemlerin alınmadığını belirten İYİ Partili Sarı, “Özel sektöre ait bir yol olmasına rağmen yeterli önlem alınmadı ve Türkiye’nin yepyeni yolu 17 saat kapalı kaldı. Affedilecek gibi değil. Dolar bazından geçiş parası alıyorlar, finansman sıkıntıları yok. Her türlü imkanları olmasına karşın ilk krizde sınıfta kaldılar” ifadelerini kullandı.

Yaşanan mağduriyet nedeniyle sorumluların cezalandırılması gerektiğini kaydeden Sarı, “Bizi 17 saat orada mahsur bırakan, otoyolu kapatan, havalimanına giden gelen yolcuların terminallerde sabaha kadar çile çekmesine neden olan bu otoyolu işleten devlet tarafından nasıl bir ceza alacak? Acil durumlarda görevini yerine getirmediği için nasıl bir ceza kesilecek? Burada ölçülmesi çok zor bir mağduriyet var. Buradan anlaşılıyor ki, Avrupa Birliği standartlarında bir yol yapmamışız” diye konuştu.