Abone Ol

İYİ Partili Çömez'in Hastalar Elektrik Kesildiği İçin Öldü İddiasına Bakanlık: Onlar Depremde Öldü

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaşanan can kayıplarına ilişkin iddialarına peş peşe yanıt geldi.

İYİ Partili Çömez'in Hastalar Elektrik Kesildiği İçin Öldü İddiasına Bakanlık: Onlar Depremde Öldü

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez deprem bölgesi İskenderun'dan Halk TV canlı yayınına katıldı. Çömez, "Burada yaşamış insanların dramlarına tanık olarak ne Erdoğan'a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Yoğun bakımdaki gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Erdoğan' a sesleniyorum sen şimdi nasıl helalleşeceksin?" iddiasında bulundu.


Çömez açıklamalarında şunları öne sürdü:

"Burada yaşamış insanların dramlarına tanık olarak ne Erdoğan'a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Sizinle paylaşacaklarımla ilgili yargı mekanizmalarının çalıştırılması lazım. Birincisi İskenderun Devlet Hastanesi'yle ilgili bu hastane ile ilgili 'kullanılamaz güvenli değildir' raporu var. Bu rapor bundan on yıl önce verilmiş. Doktor arkadaşlarım devlete bu durumu bildirmiş. Bununla ilgili belge de var. Bütün feryatlara ve çabalara rağmen o bina 10 yıldır kullanıldı. Bu rapora rağmen o hastane kullanılmaya devam edilmiş. Hastalar ve çalışanlar o binada hayatlarını kaybettiler. Bu insanlar o ağır betonların altında can verdiler. Erdoğan' a sesleniyorum sen şimdi nasıl helalleşeceksin?

BAKANLIKTAN İDDIALARA YÖNELİK AÇIKLAMA
Turhan Çömez'in iddiaları üzerine açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı, iddiaları yalanlayarak hastanede üç adet jeneratör olduğunu ve üçünün de çalıştığını belirtti.

Açıklamada, hastanedeki ölümlerin deprem sonrası meydana gelen yıkım esnasında yaşandığına dikkat çekildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız bir takım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun devlet hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak, depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız bir takım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun devlet hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak,  depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."