Abone Ol

İyi Parti'li Türkkan'dan AKP'ye: İlk Seçimde Tepetaklak Gideceksiniz

RTÜK, Akşener için "Bunlar daha iyi günlerin" diyen Erdoğan'ı eleştiren gazeteci Şirin Payzın'ın sözleri nedeniyle Halk TV'ye idari para cezası kesmişti.

İyi Parti'li Türkkan'dan AKP'ye: İlk Seçimde Tepetaklak Gideceksiniz

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik söylediği "Daha dur, bunlar iyi günler" sözlerinin eleştirilmesi nedeniyle Halk TV'ye iki idari para cezası verdi.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, RTÜK üzerinden iktidara sert sözlerle yüklendi. Türkkan, "Totaliter rejim dedikleri işte budur. Tek adam rejimi de budur. Zulmedenin hükümdar olduğu rejim budur. Siz iflah olmazsınız, bu zulmünüz sonunuzu getirecek" diye konuştu.

Türkkan, özetle şunları söyledi:

“RTÜK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partimizin Genel Başkan’ı Sayın Meral Akşener’e yönelik ‘Daha dur, bunlar iyi günler’ sözlerinin, o tehdit ve şantaj kokan sözlerinin, kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi. Karar oy çokluğuyla alındı…. Totaliter rejim dedikleri işte budur. Tek adam rejimi de budur… Zulmedenin hükümdar olduğu rejim budur. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına ve yöneticilerine sesleniyorum. Siz iflah olmazsınız. Zulmünüz sonunuzu getirecek, ilk seçimde tepetaklak gideceksiniz.