Abone Ol

İYİ Parti'den Flaş İddia: Suriyeliler Vali Atadı!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriyelilerin Hatay ve Kilis’e vali atadığı iddiasını gündeme getirdi.

İYİ Parti'den Flaş İddia: Suriyeliler Vali Atadı!

Suriyelilerin sosyal medyada yayınladığı mesajlar bir süredir tartışılıyor.

Oda TV'de yer alan habere göre İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriyelilerin sosyal medya mesajlarına yer vererek değerlendirmede bulundu.

“Türkiye’nin başına öyle bir bela açtılar ki; ülkeyi bu sessiz istiladan kurtarmak çok pahalıya mal olacak Türk Milleti için” diyen İYİ Partili Lütfü Türkkan, 'Suriyeliler Halk Platformu' adlı Twitter hesabının paylaştığı, Suriyelilerin Hatay ve Kilis’e vali atadığı iddiasını gündeme getirdi.

İşte o mesajlar: İYİ Parti'den Flaş İddia: Suriyeliler Vali Atadı! - Resim: 1

O HESABIN ALTINDAN NE ÇIKTI

'Suriyeliler Halk Platformu' adlı Twitter hesabının terör örgütü PKK sempatizanları tarafından kurulduğu deşifre edildi. Ürdün Haşimi Krallığı'nın armasını kullanan hesapla ilgili detaylar ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'nın, PKK tarafından açıldığını duyurduğu sığınmacıların ağzından paylaşımlarla provokasyon yapan Suriyeliler Halk Platformu (@suriyehanedani) hesabı hakkındaki gerçekler ortaya çıktı.

Hesabın @sovalyeler3434 ve @Pirobotan73 adresi ile de bağı belirlendi. Twitter'da @sovalyeler3434 araması yapıldığında @suriyehanedani hesabının çıktığı görüldü.

İYİ Parti'den Flaş İddia: Suriyeliler Vali Atadı! - Resim: 2

BAĞLARI ORTAYA ÇIKTI

Geçen ay açılan ve deşifre olunca kapatılan Suriyeliler Halk Platformu için @Pirobotan73 adlı PKK destekçisi profil 29 Mart'ta destek çağrısında bulundu.

@Pirobotan73 isminin @sovalyeler3434/@suriyehanedani hesabını kurduğu değerlendiriliyor. Profil incelendiğinde de hesabın PKK yanlısı paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Provokasyon yapan hesapla ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı açıklama yaptı.

İsmail Çataklı "Bu PKK'lılar tarafından açılmış bir operasyon hesabı. Hesabı sorulacaktır!" ifadelerini kullandı.

Aynı sayfa hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü de (EGM) soruşturma başlatıldığını açıkladı.