Abone Ol

İyi Parti'den Erdoğan'a Sürtük İfadesi İçin Suç Duyurusu!

İyi Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Yüksel Erdoğan'ın “Cumhurbaşkanı yemini”nin ihlal edilmesi nedeniyle soruşturmaya tabi tutulması istendi.

İyi Parti'den Erdoğan'a Sürtük İfadesi İçin Suç Duyurusu!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Gezi Parkı protestolarına katılanları hedef alarak "sürtük" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın cinsiyetçi ve ayrımcı bir dil kullandığını belirten Yüksel, tüm kadınlar adına şikâyetçi olduklarını söyledi.

İyi Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan hakkında Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Birçok İyi Parti ilçe teşkilatından kadınlar da bireysel olarak şikâyet dilekçelerini savcılığa sundu. Suç duyurusunda, Erdoğan’ın “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından cezalandırılması, “Cumhurbaşkanı yemini”nin ihlal edilmesi nedeniyle soruşturmaya tabi tutulması istendi.

Yüksel, suç duyurularının ardından beraberindeki partililerle birlikte Bakırköy Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Yüksel, şunları söyledi:

“Türk kadınına hakarette bulunduğu için şikâyet dilekçemizi sunduk”
 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında 1 Haziran 2022 tarihinde yaptığı konuşmada bizim burada zikretmekten ar ettiğimiz bir cümleyle Türk kadınına alenen hakaret ettiği için suç duyurusunda bulunmak için buradayız.

“Saha çalışmamız olduğu için şikâyetimizi İstanbul’dan yaptık”

 Ben İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı’yım aynı zamanda da avukatım. Bireysel şikâyet başvurumu yapmak için Bakırköy Adliyesi’ndeyim. Bugün İstanbul’da saha çalışmamız olduğu için suç duyurusunu burada yapmak istedik.

“Teşkilatlar, üyeler ve üye olmayan vatandaşlar bireysel olarak şikâyette bulundu”

 İstanbul Teşkilatı aynı zamanda üyeler, aynı zamanda üye olmayan vatandaşlar da bu konuda dilekçelerini verdiler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın cinsiyet üzerinden, kadın üzerinden hakaret içeren bir kelimeyle TBMM çatısı altında yüz binlerin, milyonların dinlediği bir dakikada böyle bir kelimeyle hakarette bulunduğu için Türk kadınları adına ve tüm kadınlar adına şikayetimizi yapmak için buradayız.

“Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu makam ayrımcılık makamı değildir”

 Sayın Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu makam ayrımcılık makamı değildir. Herkesi kucaklayan makamdır. Cumhurbaşkanı, bu söylemle Anayasamızın 103’üncü maddesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Yemini'ni de ihlal etmiştir. Çünkü Cumhurbaşkanımız herkesi kucaklamak durumundadır. Tepkimiz cinsiyet üzerinden, kadın cinsiyet üzerinden yapılan hakarete karşıdır. Şikâyet dilekçemizi Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunduk. Biz yargının tarafsızlığına, bağımsızlığına inanıyoruz. Hukukçularımız, savcılarımız gerekli araştırmaları yaparak, eksiksiz tamamlayarak, hakareti yapanın siyasi kimliğinin de etkisinde kalmayacağına inanarak soruşturmayı tamamlayacağına inanıyoruz. Ve biz bu işin takipçisi olacağımıza da kamuoyuna ve tüm kadınlarımıza söz veriyoruz.

“Cumhurbaşkanı Yemini’ni ihlal etti”

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hakaret” ve bu suçu aleni bir ortamda işlediği için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından cezalandırılması talep edildi. Öte yandan bu suçun “Cumhurbaşkanı Yemini"nin de ihlali niteliği olduğundan soruşturmaya tabi tutulması istendi. (ANKA)