Abone Ol

İYİ Partili Aylin Cesur: Ankara'da günlük 1400 yeni korona vakası çıkıyor

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerin gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek Ankara'da günlük vaka sayısının bin 400'ün üzerinde olduğunu söyledi.

İYİ Partili Aylin Cesur: Ankara'da günlük 1400 yeni korona vakası çıkıyor

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, son zamanlarda artan koronavirüs verilerindeki şüpheleri bir kez daha kamuoyuyla paylaşarak tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Endişeliyiz' açıklamalarına da değinen İYİ Parti'li Cesur, "Biz 8 aydan beri endişeliyiz, Bakan Bey geç kalmış" dedi.

HEP GEÇ KALARAK

Hükümetin Covid-19'a müdahale aşamasında geç kaldığını ifade eden Aylin Cesur, "Bir de hükümetler endişe duymaz, çözüm üretir. Covid-19 işinde hep geç kalarak hareket ettiğimiz için halen birinci dalgada boğulan az sayıda ülkeden biriyiz" sözleriyle izlenen politkaları eleştirdi.

SADECE ANKARA'DA BİN 450 GÜNLÜK VAKA

Açıklanan resmi verilerin inandırıcı olmadığını ifade eden İYİ Parti Milletvekili Cesur, "Resmi Covid-19 ölü  5700’lerde, vaka: 233 binlerde, günlük vaka 1000’lerde açıklanıyor. Sağlık Bakanı endişelenmekte haklı; sadece Ankara’da dünkü vaka sayısı 1450'ymiş çünkü. Asıl doktorlar endişeli ve bize ulaşıp bilgi veriyorlar. Daha ne kadar saklanırdı ki; ucunda ölüm var" diyerek Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.

BİLİM KURULU ÜYELERİNE SESLENDİ

Bilim Kurulu üyelerinin yaptıkları uyarılar neticesinden televizyon kanallarında açıklama yapmalarının engellendiğini de vurgulayan Aylin Cesur, şu soruları yöneltti:

"Değerli Bilim Kurulu üyeleri: Sadece Ankara’da dünkü vaka 1400’ün üstünde midir? Her gün TV’lerdeki bilim kurulu üyeleri, gerçekte sayılar en az 3 kat fazla olduğu için mi artık TV’lerde değiller? Temaslılara bile test yapılmama talimatı ne tür bir normalleşmedir?"

İYİ Partili Aylin Cesur: Ankara'da günlük 1400 yeni korona vakası çıkıyor - Resim: 1