Abone Ol

İYİ Parti yetkilisi MHP, CHP ile ittifak kapılarının kapandığını açıklamamızı bekliyorsa çok bekler

Gazeteci Murat Yetkin, İyi Parti’ye iş birliği çağrısında bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, kulislerde konuşulan “Meral Akşener’in CHP ile ittifak kapılarını kapadığını açıklaması” beklentisi hakkında üst düzey bir İyi Partili ismin “çok beklerler” dediğini aktardı.

İYİ Parti yetkilisi MHP, CHP ile ittifak kapılarının kapandığını açıklamamızı bekliyorsa çok bekler

"Bahçeli’den gelen çağrının arkasında, Erdoğan’ın yerel seçimlere doğru İYİ Partiyle irtibat kurma ihtimalini baltalamayı amaçladığı görüşü var"

“1- İYİ Parti Genel Merkezi, yani Akşener ve 24 Haziran kurultayında oluşan yeni ekibi, Bahçeli’den gelen bu çağrının arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi aramıyor. Aksine, böylece (bir yetkilinin ifadesiyle 'Böyle ön alıcı hamleleri çok seven') Bahçeli’nin Erdoğan’ı yerel seçimlere doğru İYİ Partiyle irtibat kurma ihtimalini baltalamayı amaçladığı görüşü var.

2- Bahçeli böylece milliyetçi ve özel olarak ülkücü kesime ‘Daha önce yuvaya dön çağrısı yapmıştım, bakın, şimdi de komşuluk çağrısı yapıyorum, ama reddediyorlar’ mesajını vermek istiyor. İYİ Parti gelinen noktada, özellikle de farklı dinamiklerin söz konusu olduğu yerel seçimlerde bu çıkışın oy vermeye etkisinin pek olmayacağı görüşünde.

3- İYİ Parti kurmayları Bahçeli’nin bu çağrıyı yapmaktaki en önemli amacının ise kamuoyu dikkatini Akşener’in 26 Ağustos’ta çıkışından dağıtmak olduğu görüşünde. Bir İYİ Parti yetkilisi, ‘Semih Yalçın açıklamasında her şeyi deşifre etmiş’ dedi; ‘Baştan sona 26 Ağustos sıkıntısını açığa vuruyor.’

4- İYİ Parti kaynakları MHP ve bu noktada AK Partide de kendilerinden CHP ile ittifak kapılarını kapatma açıklaması beklentisi bulunduğunun farkında. ‘Çok beklerler’ sözü bunu anlatıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın