Abone Ol

İyi Parti lideri bize kapılarını kapattı, bana görev verilirse layığıyla yaparım

Partinin A takımından oluşan muhalif isimlerin Akşener’in karşısına aday ve yeni bir kadro çıkarma hazırlıklarının devam ettiği ifade ediliyor. Parti içi muhalefet, Akşener’e karşı aday çıkarıp çıkarmayacağını yarın açıklayacak.

İyi Parti lideri bize kapılarını kapattı, bana görev verilirse layığıyla yaparım

İyi Parti, 3. Olağan Kurultayı’nı 24 Haziran Cumartesi günü yapacak. Parti içi muhalefet olan Ortak Akıl Platformu’nun Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz’ın genel başkanlıkta tekrardan aday olacak Meral Akşener’in karşısına çıkacağı iddia edildi. Kodaz, söz konusu iddiaya dair, “Bana görev verilirse layığıyla yaparım. O kürsüye çıktığımda kazanmak için çıkarım.”

Muhalif grubun Kodaz’ı aday gösterme iddiası üzerine il başkanları Akşener’e destek açıklaması yaptı. İyi Parti Aydın milletvekili Ömer Karakaş’ın il başkanlarına “imza verilmemesi” şeklinde mesaj attığı öğrenildi. Kodaz’ın partinin bazı WhatsApp gruplarından çıkarılması da dikkati çekti.

“Partinin kurumsallığa ulaşamadığını, gittikçe yapının bozulduğunu fark ettim. Partinin ideallerine örtüşmeyen bir kararlar süreciyle karşı karşıyayız. Biat edeceksek AKP’de MHP’de siyaset yapabilirdik.

Yola çıktığımızda her şeyi bize soran bir Akşener, 8 yıl sonra geldiğimiz noktada hiçbir şekilde bizimle muhatap olmayan bir Akşener’e dönüştü. Akşener bize kapılarını kapattı. Bana görev verilirse layığıyla yaparım. O kürsüye çıktığımda kazanmak için çıkarım.”