Abone Ol

İyi Parti Ankara, İstanbul ve İzmir için bu adayları konuşuyor

"İyi Parti, doğru adaylarla büyükşehirlerde ciddi oy alacağını düşünüyor

İyi Parti Ankara, İstanbul ve İzmir için bu adayları konuşuyor

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İyi Parti kurmaylarından edindiği kulis bilgilerini bugünkü köşesinde aktardı. “İyi Parti kulislerinde, belediye meclis üyelikleri seçimindeki oy oranının artırılması için çalışma var” diyen Erkin, “İstanbul’da Bilge Yılmaz, Ankara’da Kürşad Zorlu, İzmir’de Ümit Özlale başta olmak üzere ‘aday çıkarılırsa ne kadar oy alırız’ üzerine kafa yoruluyor” ifadesini kullandı.

Erkin, yerel seçimlere ilişkin bir kurmayın verdiği bilgiyi şöyle paylaştı:

“Şimdi düşün… Yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere İyi Parti ciddi bir oy alırsa- ki doğru adaylar olursa alır- o zaman siyasetin dengesi değişir. İl genel meclisinde alınacak oyların yüzde 15 olduğunu varsayarsak- ki olur- yeni dönemde parti merkeze doğru yol alacaktır.”

“Bugün İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı var ve bir kurmay bana toplantı öncesi bu cümleyi kurdu!” vurgusu yapan Erkin, devamında da şunları aktardı:

“6 Eylül’de Meral Akşener, İstanbul ve Ankara dahil tüm illerde aday çıkaracaklarını söyledi. ‘Bu nihai karar mı’ sorusuna ise ‘Genel İdare Kurulu’nu haftaya çağıracağım ben. GİK’ten geçtiği an nihai karardır’ yanıtını verdi.

İyi Parti kulislerinde, belediye meclis üyelikleri seçimindeki oy oranının artırılması için çalışma var. İstanbul’da Bilge Yılmaz, Ankara’da Kürşad Zorlu, İzmir’de Ümit Özlale başta olmak üzere ‘aday çıkarılırsa ne kadar oy alırız’ üzerine kafa yoruluyor.”