Abone Ol

İyi Parti Akşener'e isyan eden İBB Grubunu kesin ihraç talebiyle disipline gönderdi

İyi Parti, Akşener’in istifasını istediği İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen 7 üyesini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Partinin İbrahim Özkan'ı da ihraç etmesinin beklendiği belirtildi.

İyi Parti Akşener'e isyan eden İBB Grubunu kesin ihraç talebiyle disipline gönderdi

Özkan'ın yeniden seçilmenin ardından flaş bir gelişme yaşandı. İyi Parti, iş birliğini savunan Özkan'ı yeniden grup başkanvekilliğine seçen tüm İBB meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiği duyurdu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İyi Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İyi Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir."

Dün istifa etmişti

İstifa talebinin Özkan'ın CHP ile işbirliği savunduğu için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldiği belirtilmişti. Özkan istifa kararını sosyal medya hesabından, "Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim'. İBB İyi Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum" sözleriyle açıklamıştı.