Abone Ol

Ivana Sert'ten ''Sex and the City'' çıkarması!

Ivana Sert, Şamdan Plus adına "Sex and the City 2" filminin setine girdi, burada bir hafta geçirdi. İşte Ivana Sert'in film setinde yaşadığı özel anlar

Ivana Sert'ten ''Sex and the City'' çıkarması!

'Sex and The City 2'nin Fas'taki çekimleri, ülkenin en ünlü şehri Marakeş'te yapıldı. Samantha, Carrie, Miranda ve Charlotte'ın Marakeş'te geçirdikleri tatil sahnelerinin çekimleri iki ay sürdü. Bu iki ayın bir haftasında, 'Sex and The City 2'nin setinde bir de Türk vardı. Cemiyet hayatının renkli isimlerinden Ivana Sert, Şamdan Plus adına sete girdi. Böylece Şamdan Plus, dünya basınında bir ilki gerçekleştirip 'Sex and The City 2'nin Marakeş'teki setine giren tek dergi oldu.

Stil ikonları arasında yer alan Ivana Sert'in modacılığa soyunup tasarladığı mayokinileri geçen yaz çok konuşulmuştu. Kendi mayo-bikini markasını yaratan Sert'in tasarımları yurtdışında satılmaya başladı. Hatta bütün dünyanın heyecanla beklediği 'Sex and the City 2' de bile Ivana Sert'in mayokinileri kullanıldı. Ivana Sert, filmin setinde geçirdiği bir haftayı Şamdan Plus için kaleme aldı. İşte Ivana Sert'in 'Sex and The City 2' filminin setinde yaşadıkları, gördükleri ve duydukları...

'Sex and the City 2' filminin çekimlerine New York'ta başlanmıştı ve ekip, filmin bir bölümünün çekimleri için Marakeş'e gitmeye hazırlanıyordu. Patricia, tasarımlarımı filmin yönetmeni Michael Patrick King'e göstermiş, o da çok beğenmiş ve filmin bazı sahnelerinde kullanmak istediğini söylemiş. Bunun için de beni özel olarak sete davet etti. Bu haber, benim için gerçekten de çok onur verici oldu ve çok gururlandım."

Sex and the City' dizisi her zaman en favori dizim olmuştur. Yayınlanmaya başladığı tarihten itibaren hiç kaçırmadan izledim ve hatta DVD seti de evimin başköşesinde durur.'Sex and the City' filminin ilkini de büyük bir keyifle izlemiştim. Şimdi de filmin ikinci versiyonu çekildi ve ben de çekimlerin bir bölümünün yapıldığı Marakeş'e gittim ve sete girdim. Aslında böyle bir sete girmek çok zordur, bunun için birçok prosedürle uğraşmanız gerekir fakat beni, özel olarak filmin yönetmeni Michael Patrick King ve stil danışmanı Patricia Field davet etti. Biliyorsunuz; Patricia Field, iki sene önce İstanbul'a bir moda etkinliği kapsamında gelmişti ve biz de o zaman kendisiyle yakın bir dostluk kurmuştuk. Patricia,ülkesine döndükten sonra da bağımızı koparmadık ve haberleşmeye devam ettik. Kendisi benim tasarımlarımdan haberdardı ve ona tasarımlarımdan birkaç örnek yollamamı istedi. Ben de Amerika'ya bikini-mayo tasarımlarımdan yolladım. Patricia tam anlamıyla tasarımlarıma hayran kaldı. O sırada da 'Sex and the City 2' filminin çekimlerine New York'ta başlanmıştı ve ekip,filmin bir bölümünün yapılacağı çekimler için Marakeş'e gitmeye hazırlanıyordu. Patricia, tasarımlarımı filmin yönetmeni Michael Patrick King'e göstermiş ve o da çok beğenmiş ve filmin bazı sahnelerinde kullanmak istediğini söylemiş. Bunun için de beni özel olarak sete davet etti. Bu haber,benim için gerçekten de çok onur verici oldu ve çok gururlandım. Ayrıca da herkesin merakla beklediği sete gireceğim için çok heyecanlandım.

"Diziyi ve filmi izlerken benim en sevdiğim karakter Samantha'ydı. Sette de hepsiyle tanıştım ve hepsini de çok sevdim ama en çok Samantha'yı canlandıran Kim Cattrall'ı sevdim. Dürüst ve çok mütevazı bir insan. Çok iyi anlaştık ve kendisini İstanbul'a davet ettim. Bu davetim karşısında çok mutlu oldu. İstanbul'u Sarah Jessica Parker'dan çok dinlediğini ve bu yüzden de çok merak ettiğini söyledi."

Marakeş'te bir hafta kaldım ve o bir hafta boyunca her günüm dizinin ünlü oyuncuları Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) ve Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) ile geçti. Hepsi de birbirinden tatlı insanlardı ve çok yakın arkadaş olduk. Çok yoğun çalışmalarına rağmen bir kere sızlandıklarını ya da şikayet ettiklerini görmedim. Çekim sıralarını sabırla,karavanlarında beklediler. Hepsi de birbirinden mütevazıydı ve benimle de çok ilgilendiler. Özellikle de tasarımlarıma yakın ilgi gösterdiler. Çekimlerden artan zamanlarda beraber alışverişe çıktık, bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdik. Çok gösterişli bir ortama gireceğimi sanıyordum ama karşımda çok doğal insanlarla karşılaştım. Bu gerçekten de çok şaşırtıcı oldu benim için. Sette 100'ün üzerinde set elamanı çalışıyordu ve toplamda 20-25 tane karavan vardı. Tabii ki bütün oyuncuların kendilerine ait özel karavanları vardı ve ben de bu karavanların içine girme fırsatı elde ettim.

"Sette üç tır tamamen kıyafet ve aksesuarlarla doluydu. Ben de bu tırların içine girdim ve kıyafetlerin içinde resmen kendimi kaybettim. Dünyanın, Chanel, Christian Dior, Lanvin, Dolce & Gabbana, Manolo Blahnik gibi önde gelen markalarının tasarımları bu tırların içindeydi. Bir tane bile tanınmamış marka kullanmıyorlardı. Aralarında tek farklı marka, benim markam oldu ve bu da ciddi anlamda bir başarıydı benim için

Sex and the City' dizisi ve filmleri, kıyafetleriyle de her zaman büyük yankı uyandırmıştır. Filmin yeni versiyonunda kullanılan kıyafetler de bir hayli iddialı olacak. Sette üç tır tamamen kıyafet ve aksesuarlarla doluydu. Ben de bu tırların içine girdim ve kıyafetlerin içinde resmen kendimi kaybettim. Dünyanın Chanel, Christian Dior, Lanvin, Dolce & Gabbana, Manolo Blahnik gibi önde gelen markalarının tasarımları bu tırların içindeydi. Bir tane bile tanınmamış marka yoktu. Aralarında tek farklı marka, benim markam oldu ve bu da ciddi anlamda bir başarıydı benim için. Tırlarda bulunan kıyafetleri ve aksesuarları denedim. Filmin orijinal fragmanında da benim tasarımlarımdan birkaç tane kullanıldı. Filmin en sevdiğim karakteri Samantha, benim tasarımımı giydi. Marakeş'te kaldığım süre boyunca en çok yemekler konusunda zorlandım. Benim damak tadıma uygun pek yemek bulamadım. Ağırlıklı olarak et, pilav ve kuskus yeniliyordu fakat dizinin oyuncuları diyetlerine dikkat etmek zorunda oldukları için, Amerika'dan özel aşçılarını getirmişlerdi. İki ay boyunca orada kaldıkları için, kendi damak zevklerine hitap eden yemekler yemeleri gerekiyordu.

Marakeş'te bir hafta kaldım ve o bir hafta boyunca her günüm dizinin ünlü oyuncuları Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) ve Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) ile geçti. Hepsi de birbirinden tatlı insanlardı ve çok yakın arkadaş olduk. Çok yoğun çalışmalarına rağmen bir kere sızlandıklarını ya da şikayet ettiklerini görmedim."

Beni New York'taki Galaya Davet Ettiler

Diziyi ve filmi izlerken benim en sevdiğim karakter Samantha'ydı. Sette de hepsiyle tanıştım ve hepsini de çok sevdim ama en çok Samantha'yı canlandıran Kim Cattrall'ı sevdim. Dürüst ve çok mütevazı bir insan. Çok iyi anlaştık ve kendisini İstanbul'a davet ettim. Bu davetim karşısında çok mutlu oldu ve İstanbul'u Sarah Jessica Parker'dan çok dinlediğini ve bu yüzden de çok merak ettiğini söyledi. Onlar da beni filmin New York'ta yapılacak galasına davet ettiler. Mayıs ayının sonunda New York'ta galaya katılacağım ve aynı zamanda da oraya gittiğimde bir defile düzenleyeceğim. Defilede yeni tasarımlarımı sergileyeceğim. New York sosyetesinden birçok insan katılacak ve tabii ki filmdeki kızlar da defilemi izlemeye geleceklerine söz verdi.

Yakın arkadaşım Patricia Field, aynı zamanda 'Ugly Betty' dizisinin de stil danışmanı ve kıyafet ve aksesuarlarından sorumlu. Benim tasarımlarımı o kadar çok beğendi ki, 'Ugly Betty'de de kullanmaya karar verdi. 'Bahamas Triangle' adlı bölümde Vanessa Williams ve konuk oyuncu olarak rol alan Shakira benim tasarımlarımı giydi.

Sabah