Abone Ol

İTÜ'de Taliban Yanlısı Yazar Krizi: Öğrencilerden Sert Tepki

Taliban destekçisi yazar Muhammed İkbal Köseoğlu’nun etkinliğine izin veren İTÜ rektörlüğüne öğrencilerden tepki yağdı.

İTÜ'de Taliban Yanlısı Yazar Krizi: Öğrencilerden Sert Tepki

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Diriliş ve Medeniyet isimli öğrenci kulübü tarafından duyurulan 10 Mart tarihli “Gönül Coğrafyamız: Afganistan” etkinliğine konuşmacı olarak davet edilen Taliban yanlısı yazar Muhammed İkbal Köseoğlu’nun sosyal medyada Taliban hakkında dile getirdiği “çok ilgi çekici, orijinal bir deneyim” sözleri büyük tepki çekti.

Kadın Dayanışma Komiteleri Eylem Çağrısı Yaptı

Konuyla alakalı İTÜ Kadın Dayanışma Komitesi 7 Mart tarihinde yaptığı açıklamada Ortadoğu’da binlerce kadının katlinden sorumlu, cihatçı bir terör örgütünün güzellemesinin yapılmasına ve 8 Mart haftasında kadınlara meydan okurcasına planlanan bu etkinliğin gerçekleştirilmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirmişti. Ardından İTÜ Öğrenci Kulüpleri’nin yayınladığı ortak açıklamada İTÜ Rektörlüğü’nün bu etkinliğe nasıl onay verdiği sorularak etkinliğin derhal iptal edilmesi talep edildi.

Rektörlük tarafından henüz resmi bir açıklama gelmezken etkinliğin iptal edilmemesi durumunda İTÜ Kadın Dayanışma Komitesi 10 Mart Perşembe günü saat 17.45’te Ayazağa Kampüsü’nde etkinliği protesto edeceklerini duyurdu.

Konuyla alakalı İTÜ Kadın Dayanışma Komitesi ve Türkiye Komünist Partisi gençlik örgütü üyesi Tuna şu değerlendirmede bulundu:

“Günlerdir İTÜ'lü kadınlar olarak hem bu etkinliğin düzenleyicilerine hem de bu utanç verici etkinliğe izin veren İTÜ Rektörlüğü’ne sesleniyoruz: Ortaçağ karanlığından fırlamış Taliban isimli cihatçı örgütün Afganistan’da yaptıkları bu kadar ortadayken, kalkıp hangi cesaretle hem de emekçi kadınların 8 Mart haftasında bu etkinliği planladınız? Kadın mücadelesi aydınlanma ve laiklik mücadelesinden ayrıştırılamaz, ne İTÜ’de ne de başka bir üniversitede bu insanlık dışı gericiliğe müsaade etmeyeceğiz.”