Abone Ol

İtalya'da hastaneler dolu eczanelerde kuyruklar var

Medyafaresi.com Özel haber- İtalya'da yaşanan koronavirüs dehşeti tüm hızıyla sürerken, hastaneler ve sağlık sistemi de tamamen çöktü. Medyafaresi.com İtalya Temsilcisi Nilüfer Şensöz hastanelerdeki son durumu görüntüledi.

İtalya'da hastaneler dolu eczanelerde kuyruklar var

Nilüfer Şensöz / Roma / Medyafaresi.com

İtalya'da yaşananların Türkiye'de yaşanmaması için vatandaşlar Türkiye'de koronavirüs şüphesiyle hastanelere ve acillere gitmemeli.

Bu konuda şüphesi olanlar yetkililerin verdikleri numararaları arayıp ne yapacaklarını öğrenmeliler.

Karantina altındaki İtalya'da sadece dün 368 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Toplam ölü sayısı 1809'e ulaştı.

20 bin 603 kişiye korona virüs teşhisi yapıldı. Koronavirüs vakaları yoğunluklu olarak Lombardiya bölgesinde.

Koronavirüs teşhisi yapılanların 14 bine yakını Lombardiya bölgesinde bulunuyor. Ancak tüm İtalya genelinde vakalar bulunuyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

HASTANELER DOLU ACİLLERE GİTMEYİN

Karantina altındaki ülkede hastanelerde ciddi sıkıntılar var.  Koronavirüs şüphesiyle kesinlikle hastanelere ve acillere gidilmemesi çağrısında bulunuluyor.

Vatandaşların verilen numaraları arayıp yetkilileri direktiflerini dinleyip yetkilileri beklemesi isteniyor. İtalya'da Lombardiya bölgesindeki hastanelerde bazı doktorlar hemşireler ve sağlık çalışanlara da virüs bulaştı.

ÖZEL DOKTOR MUAYENEHANELERİ KAPALI

Karantina nedeniyle 3 Nisan'a kadar tüm İtalya'da sağlık hizmetinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Koronavirüs dışnda başka bir konuda doktora gitmek isteseniz özel muayenehaneler ve özel doktorlar acil bir durum olmadıktan sonra çalışmıyorlar. Dişçiler de aynı şekilde.

ECZANELERDE KUYRUK VAR 

Eczanelerin önlerinde kuyruklar oluşuyor. Eczaneye tek tek insanlar alınıyor. İnsanlar arasında mesafeler korunuyor. En az 1 metre mesafe olması gerekiyor.  Eczanelerde maske genellikle bulunmuyor. Maske sıkıntısı yaşanıyor.

medyafaresi.com