Abone Ol

İtalya'da Koronavirüs'ten ilk ölüm

Medyafaresi.com Dış Haberler- Koronavirüs nedeniyle İtalya'da bir kişi yaşamını yitirdi. 14'ü Lombardia, 2'si Veneto'da olmak üzere 16 İtalyan'da koronavirüs tespit edildi.

İtalya'da Koronavirüs'ten ilk ölüm

Nilüfer Şensöz / Roma / Medyafaresi.com Dış Haberler- 

Koronavirüs nedeniyle İtalya'da 78 yaşındaki bir İtalyan yaşamını yitirdi. Veneto'da yaşamını yitiren kişi, koronavirüsten ölen ilk İtalyan oldu. İtalya'da son olarak 14'ü Lombardia 2'si Veneto'da olmak üzere 16 İtalyan'da koronavirüs tespit edilmişti. İtalya'nın Codogno kenti karantina altına alındı. İtalya'da Codogno kenti hayalet şehre dönüştü. Okullar, restoranlar, süpermarketler kapalı. Halk evlerine kapandı ve pencereleri bile açmıyorlar.

50 BİN KİŞİ KARANTINA NEDENİYLE EVDE

Codogno kenti Milano'nun sadece 60 kilometre güneydoğusunda bulunuyor ve 15 bin 800 nüfusa sahip Codogno kentinin drone kamerasından görünümüyle adeta hayalet şehri andırıyor. Codogno'nın yanısıra Lombardia bölgesinde 10 belediyede de karantina var. Karantina nedeniyle  50 bin kişi evde kalmak zorunda. Codogno, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Maleo, Fombio, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, San Fiorano ve Castel Gerundo'da karantina var. Bir hafta boyunca, halka evden kalın çağrısı yapıldı.

İtalya'da Koronavirüs'ten ilk ölüm - Resim: 1

İŞTE DRONE KAMERASINDAN O GÖRÜNTÜLER

Virüsün ilk tespit edildiği kişinin yakın zamanda Çin’den İtalya’ya seyahat eden bir arkadaşıyla görüştüğü öğrenilirken, şu an karantinada tutulduğu ve durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Vakanın onaylanmasını ardından, hastanın hamile eşi de dahil olmak üzere çevresindeki insanlarda da virüs tespit edildi.

İtalya'da Koronavirüs'ten ilk ölüm - Resim: 2

250 KİŞİYE TEST YAPILDI

Virüs tespit edilenler arasında hastane çalışanları da var. Kentte 250 kişiye koronavirüs şüphesiyle test yapıldığı kaydedildi.

İlk virüs tespit edilen kişinim Casalpusterlengo’da 38 yaşında küresel bir şirket çalışanı olduğu, Çin’den gelen misafiriyle yediği yemeğin ardından rahatsızlandığı belirtildi. Hastaneye başvuran kişide  Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı ifade edildi.

7 AYLIK HAMİLE EŞİNE DE BULAŞTI

Söz konusu kişinin virüsü, 7 aylık hamile olan öğretmen eşine ve halı sahada top oynadığı bir arkadaşına da bulaştırdığı ve yapılan testlerle bunun anlaşıldığı ifade edildi.

HALKA ACİLE GİTMEYİN UYARISI

Yetkililer İtalya genelinde halka koronavirüs endişesiyle hastanelerin acillerine gitmemeleri uyarısında bulunuyorlar ve acile gitmek yerine evden çıkmayıp ambulans çağırmaları çağrısında bulunuyorlar.

İtalya'da Koronavirüs'ten ilk ölüm - Resim: 3

REALTİME KORONA VİRÜS DÜNYADAKİ DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

CONTE: PANİK YOK

Avrupa'da şu anda en çok koronovirüs tespit edilen ülke İtalya. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ise "Panik yok" açıklamasının ardından, "Şu anda Schengen anlaşmasının askıya alınmasını gerekli görmüyoruz. Ancak vatandaşların sağlığını korumak için her türlü önlemi almaya hazırız" dedi.

medyafaresi.com