Abone Ol

Darbeci Hafter’den Erdoğan’a kritik mesajlar

İtalya Başbakanı Conte, Libya kriziyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki hafta Orta Doğu turuna çıkacak. Conte Pazartesi günü Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Darbeci Hafter’den Erdoğan’a kritik mesajlar

İtalyan La Stampa gazetesi, Conte'nin Erdoğan'a, Hafter'in "Türkiye'nin asker çekmesi şartıyla ateşkese hazır olduğu" mesajını ileteceğini yazdı.

Giuseppe Conte'nin, Türkiye'nin yanı sıra Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne de giderek Libya konusunda görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Libya krizine siyasi çözüm bulunması çağrıları yapan ve ülke içinde etkisiz kalmakla eleştirilen İtalya hükümetinin, bu görüşmelerle "çatışmanın yönetimine dahil olmayı" amaçladığı belirtiliyor.

La Repubblica: Orta Doğu turu Conte'nin son kartı

La Repubblica gazetesi, Conte'nin gelecek haftaki gezilerini "Orta Doğu turu Conte'nin son kartı" başlığıyla haberleştirdi. Gazete, "Conte, Erdoğan'a gidiyor. Giuseppe Conte'nin üstlenmeye hazırlandığı en önemli misyon Türkiye'deki" diye yazdı.

Gazeteye göre Conte Ortadoğu gezisinde, Libya'daki çatışmanın iki tarafının da destekçileriyle görüşerek "ateşkesi teşvik etmeye" çalışacak.

bbctürkçe