Abone Ol

İsviçre medyası CHP'yi yazdı: Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na güvenmiyor

İsviçre merkezli SRF televizyonu, seçimlerden sonra CHP içinde yaşanan olayları inceledi. Haberde, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na güvenmiyor" denildi.

İsviçre medyası CHP'yi yazdı: Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na güvenmiyor

SRF'den Philipp Scholkmann CHP'yi incelediği bir yazı kaleme aldı. CHP içinde, seçim yenilgisinden iki ay sonra iktidar mücadelesinin patlak verdiği belirtilerek, baharda yapılacak belediye seçimlerine odaklanması gereken muhalefet ittifakının dağılma tehlikesinde olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, uzun süredir partinin başında olan Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istediği ve yeni bir başlangıç çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Zorlu mücadelenin yaşandığı CHP hakkında şunlar aktarıldı:

 İmamoğlu ve takipçileri arasında gerçekleşen zoom toplantısı internette yayınlandı. Toplantı, diğer şeylerin yanı sıra, Kılıçdaroğlu'nun devrilebileceği erken kurultay planları hakkındaydı.

İMAMOĞLU'NA GÜVENMİYOR

CHP liderinin "seçim kaybeden" şeklinde tanımlandığı haberde, Kılıçdaroğlu'nun ancak "dürüst" bir aday bulunduğunda parti liderliğinden istifa etmek istediği belirtildi ve "Belli ki bu konuda İmamoğlu'na güvenmiyor." denildi.

GİZLİ ANLAŞMAYI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi'ne, seçim galibiyeti durumunda İçişleri Bakanlığı dahil en az üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı verme taahhüdünde bulunduğuyla ilgili söylentilere de dikkat çekildi.
İsviçreli yayın organı, CHP Genel Başkanı'nın, böyle gizli bir anlaşmanın var olduğunu kabul etmek zorunda kaldığını ancak içeriğine değinmediğini aktardı.

CHP'DEN UZAKLAŞIYORLAR

Yazının devamında devamında, "Diğer partiler, Kılıçdaroğlu liderliğindeki ve 'zehirli' hale gelen CHP'den uzaklaşıyorlar." tespiti yapıldı.

Muhalefet tabanının, seçim ittifakının parçalanmasına ve CHP'nin kendi içinde zayıflamasına tepkili olduğu da işaret edilen bir diğer ayrıntı oldu.