Abone Ol

İstismar Nedeniyle Açığa Alınan Müftü Yardımcısına Meslektaşlarından Tebrik Ziyareti

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda cinsel istismar ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan ve Ankara'ya atanan Abdulhalim Acar'a Diva-SEN'den 'hayırlı olsun' ziyareti yapıldı.

İstismar Nedeniyle Açığa Alınan Müftü Yardımcısına Meslektaşlarından Tebrik Ziyareti

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-SEN) Ankara şubesinin 17 Haziran 2022 tarihli duyurularında şu ifadeler yer aldı: 

"Erzurum'dan Ankara İl Müftü Yardımcılığı'na atanan Abdulhalim Acar hocamızı genel başkanımız Mustafa Çopursuz, genel başkan yardımcımız Mehmet Naci Özay ve Ankara İl Yönetimi olarak ziyaret edip, kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi iletip sendikamız adına hediye takdim ettik

Diyanet'in Ankara Müftülüğü sayfasında ismi bulunamadı
Abdulhalim Acar'a DİVA-SEN'den 'hayırlı olsun' ziyaretinin yapılmasına rağmen, Diyanet'in Ankara İl Müftülüğü sayfasında Acar'ın isminin bulunmaması dikkat çekti. 

Ne olmuştu? 
Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan istismar ve işkence sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği müfettişin raporu sonrası, daha önce açığa alınan 7 kişi görevlerine iade edilmişti. Erzurum Valisi Okay Memiş, ise yeniden soruşturma istemiş, daha önce görevlerine iade edilen Kuran kursu çalışanları ile Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı.