Abone Ol

İstismar Ettiği Çocuğun Annesine Aynısı Sana da Yapacağım Dedi

Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin, “Çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçlarından öptüm” diyerek kendisini savundu Ö.D’nin annesi T.D ise ifadesinde, ‘aynısını sana da yapacağım’ dedi” ifadelerini kullandı.

İstismar Ettiği Çocuğun Annesine Aynısı Sana da Yapacağım Dedi

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve Ö.D’nin avukatı Nilda Baltalı da mahallede başka çocukların da taciz edilidiğini, ancak korkudan şikayetçi olmadığını söyledi.

Ö.D., 16 Temmuz 2020 günü Nizamettin Şahin tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı savunma tutanağı hazırladı. Sanık Nizamettin Şahin savunmasında, “Kız çocuğu benim kapımın önünden çıkarken ben bu kıza ‘kızım sen okuyor musun’ dedim. O da bana 'evet amca’ dedi. Ben de çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçlarından öperek ‘aferin kızım’ dedim. Bunun üzerine kız koşarak gitti” dediği öğrenildi.

Şahin’in mağdur Ö.D.’ye yönelik eylemlerinin cinsel istismar suçu oluşturduğu ve mağdura cinsel istismarda bulunmak amacıyla kolunu, omzunu sıktığı, bu hususun mağdur çocuk hakkında düzenlenen adli raporda tespit edildi.

"SANA DA YAPACAĞIM"

Tutanakta Ö.D’nin annesi T.D’nin de ifadesi yer aldı. T.D., olayı duyar duymaz Şahin’ in evine gittiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bir kaç kadın evime geldi ve bana ‘kocan duymasın, çocuğu da al aşağıya gel’ dediler. Biz de aşağıya indik. Burada bana, ‘Nizamettin denen şahsın çocuğumu istismar ettiğini söylediler.

Kızıma sorduğumda ağlayarak doğruladı. Bunun üzerine bu şahsın evine gittim. Niçin kızımı taciz ettin? diye sordum. O da benim saçlarımdan tuttu, enseme vurdu ve kulağıma eğilerek ‘aynısını sana da yapacağım’ dedi.”

"KORKTUK O YÜZDEN SUSTUK”

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Şahin'in avukatlarının istemiyle Ağrı Barosu'nun katılma talebi reddedildi.

Gerekçe olarak da tecavüz edilerek katledilen Leyla Aydemir'in istinaf bozma kararı gösterildi. Mahkeme Heyeti, Şahin'in tutukluluğuna devam kararı vererek, duruşmayı 30 Mart’a erteledi.

Önce Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve Ö.D’nin avukatı Nilda Baltalı, “Sanığın en az 10 yıl hapis cezası almasını bekliyoruz. Duruşmada sanık avukatları, ‘bu dosya medyatik olmasaydı çoktan tahliye edilirdi, benim başka dosyamda 3 çocuğu taciz eden müvekkilim zincirleme olmasına rağmen 7 ayda tahliye edildi’ diye böbürlendiler.

Sanık Nizamettin Şahin hakkında yargıya intikal etmiş başka bir suç yok ama bazı komşular ‘bizim çocuğumuz da taciz edildi, biz korktuk o yüzden sustuk’ diye belirtmiştir. Mahallede başka çocuklar da taciz edilmiş korkudan kimse şikayet edememiştir. İstismarcı kişilerin bölgedeki nüfusları, varlıklı kişiler olmaları, istismara uğrayan çocukların yoksul ailelerden gelmesi ve aşiret içi dengeler bu tür olayların gün yüzüne çıkamamasına yol açmaktadır.

Tanıkların, sanık tarafından baskı altına alındıkları ortaya kesin olarak konuldu. Çok fazla sayıda Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışıldı, aracılar ailenin evine gelerek para tekliflerinde bulundular. Ancak biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.