Abone Ol

İstifaya hazırlandığı konuşulan Özgür Özel, Anadolu turuna çıkıyor

CHP’de kurultay takvimi hızla ilerlerken, kulislerde istifa etmeye hazırlandığı konuşulan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in Anadolu’da parti örgütüyle bir araya gelmeyi planladığı belirtildi. Özel’in Anadolu turunu, seçim bölgesi Manisa’dan başlatacağı kulislerde konuşuluyor.

İstifaya hazırlandığı konuşulan Özgür Özel, Anadolu turuna çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun hedefini “İBB seçimleri” olarak belirlemesinin ardından, “önümüzdeki 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını” açıklayacağı iddia edilmişti. Bu kapsamda değişimcilerin, “İmamoğlu’nun desteğiyle Grup Başkanı Özgür Özel’i kurultayda aday gösterecekleri” öne sürülmüştü. Bu iddialar gündemdeki yerini korurken Özel’in, “bu ay içinde grup başkanlığı görevinden istifa edeceği” iddia edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, istifa etmesinin ardından Özel, kurultay çalışmaları kapsamında Anadolu turuna çıkarak parti örgütüyle bir araya gelmeyi planladığı öğrenildi. Özel’in Anadolu turunu, seçim bölgesi Manisa’dan başlatacağı kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Özel ve değişimcilerin bu planla, “İmamoğlu’nu 2028 cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı’ göstermeyi hedeflediği” de ileri sürüldü