Abone Ol

İşte Türkiye'nin en güzel 10 sporcusu!

Hürriyet Cumartesi’nin büyük jürisi Türkiye’nin en güzel 10 sporcusunu belirledi. Jürinin en güzel olduğunu düşündüğü isimse ezici bir çoğunlukla Naz Aydemir oldu.

İşte Türkiye'nin en güzel 10 sporcusu!

1- Naz Aydemir (24): Vakıfbank ve Türk A Milli Takımın voleybolcusu.
2-Neslihan Demir (31): Eczacıbaşı ve Türk A Milli Takımının voleybolcusu3- Stefana Veljkoviç (24) Galatasaray Daikin voleybol takımı sporcusu
4-İpek Soylu (19): Türk milli tenisçisi, Enka Spor Kulübü oyuncusu
5-Kübra Siyahdemir (28) Fenerbahçe Takımının basketbolcusu
6-Nilay Özdemir (28) Fenerbahçe ve Türk A Milli Takımın voleybolcusu.
7-Esra Şencebe (32) Galatasaray Takımının basketbolcusu
8-Beliz Şen (22) Lisanslı yüzücü
9-Şahika Ercümen (29) Serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu
10-Çiçek Güney (33) Snowboard ve Rallici

BÜYÜK JÜRİ

Hande Tokmak (Womens Healt Yayın Yönetmeni)
Onur Baştürk (Hürriyet Yazarı)
Başak Dizer (Stil danışmanı, Hürriyet Yazarı)
Cengiz Semercioğlu (Hürriyet Yazarı)
Işık Şimşek (Elle Dergisi Yayın Yönetmeni)
Ece Sükan (Hürriyet Stil Yazarı)
Mehmet Arslan (Hürriyet Spor Müdürü)
Melis Alphan (Hürriyet Yazarı)
Okan Can Yantır (GQ Dergisi Yayın Yönetmeni)
Hıncal Uluç (Sabah Yazarı)
Seda Domaniç (Vogue Dergisi Yayın Yönetmeni)
Burcu Esmersoy (NTV Spor Gecesi programının sunucusu)
Hıncal Uluç: Ben gazeteciliğe 1955 yılında kız voleybol maçlarını yazarak başladım Ankara’da. O dönem Ankara Koleji Kız Voleybol Takımı’nın tümüne aşıktım. O nedenle voleybola ayrı ilgim olduğunu söyleyeyim. Benim için kadının en güzel olduğu spor dalı voleybol. Sebebini bilmiyorum onu bilim adamları açıklasın. Güzel sporcu deyince sadece fizik değil, yetenek oyun kuvveti ve sportmenlik de geliyor aklıma ve Naz Aydemir bunların hepsine sahip bence.

Seda Domaniç: Çünkü hem zarif hem de özgüveni yüksek, bence seksiliğin bu olmazsa olmaz iki özelliğini harika birleştiriyor.

Onur Baştürk: Naz en güzel. Çünkü hem zeki bakıyor hem de karşısındaki erkeği yere serecek bir çevikliğe sahip olduğunu hissettiriyor. Ama tüm bunları Türk usulü bir sempatik yüzün tamamlaması onu en güzel yapıyor.
Melis Alphan: Sahadaki ve Gezi Olaylarındaki duruşu nedeniyle benim tercihim Naz Aydemir.

Okan Can Yantır: Naz, hem güzel hem de çok başarılı. Yani bir erkeği etkileyebilecek en temel iki özellik onda mevcut. Hiç büyümeyecek gibi duruyor ama sportif başarılarıyla da çok büyüyor. Hem masum hem güçlü.

Burcu Esmersoy: Başarılı bir sporcu olmasının yanı sıra yüz hatları gülüşü gözleri çok güzel. Bence gülmek ona çok yakışıyor. Işık Şimşek: Benim için güzel kadın sağlıklı ve mutlu kadın demektir. Naz da hem sporculara özgü enerjisi, hem de hep gülen yüzüyle yeni nesil Türk kadınlarının en güzellerinden.
Güzellik iyi sporcu olmanın üzerindeki kaymak
Son iki yıldır spor dünyası onu Türkiye’nin en iyi voleybolcusu ilan etmişti şimdi bir de en güzel sporcusu seçildi. Geçtiğimiz yaz Galatasaray’da basketbol oynayan Cenk Akyol ile evlenen Naz Aydemir’e (24) göre güzellik gülerken parlayan gözlerde saklı.

Sibel ARNA

Türkiye’nin en güzel sporcusu seçilmek size neler hissettirdi?
Çok gururlandım tabii ama benim için güzel sporcudan çok iyi bir sporcu olmak daha önemli. Güzellik bunun üstüne kaymak. Sahada güzellik bizim işimize yaramıyor. Mankenlik ya da oyunculuk gibi mesleğimize bir artı katmıyor çünkü.

Siz kime güzel dersiniz?
Ben kolay beğenmem ama benim için güzellik sıcacık içten bir gülümseme ve gözlerin parlaması. İçten gülebilen her insan güzeldir benim için.

Size Türkiye’nin güzel sporcularını sorsam?
Tek bir isim vermeyi sevmiyorum ama voleybolcular olarak biz inanılmaz bakımlıyız. Sahada hepimiz güzeliz.

Basketbolcular güzel değil mi?
Voleybolcular daha feminen. Türkiye’ye yurtdışından gelen yabancı kadın basketbolcular çok erkeksi, bizim oyuncular da onlardan etkileniyor. Türk kadın basketbolcular da erkeksi görünüyor.

Maça çıkmadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?
Mutlaka makyaj yapıyoruz. Birbirimizin suratını güzel görmek de iyi geliyor. Bir gece önce maç stresi yüzünden geriliyoruz. Gözlerimizin altı mor uyanıyoruz. Makyaj önemli bir kurtarıcı ve motive edici bizim için. Ojelerimiz de eksik olmaz. Sokağa nasıl çıkıyorsak maça da öyle çıkıyoruz.

Kendinizi feminen buluyor musunuz?
Çocuksuyum. Genç kız havasından pek çıkamadım. Bazen özel bir gece olduğunda etek topuklu ayakkabı giyinip, biraz daha fazla makyaj yapıyorum, aynaya baktığımda büyüdüğümü hissediyorum. Ama çoğu zaman kot, tişört, mikili atkı ile günü tamamlıyorum.

Size cazibe kelimesinin altında neler saklı?
Özgüven ve fiziksel özellikler önemli. Ben Alessandra Ambrosio ve Çağla Şikel gibi kadınları beğeniyorum. Uzun ve estetik. Vücudu kusursuz olmamasına rağmen Beyonce da inanılmaz cazibeli bana göre.

Kariyerinizde sürekli bir yükseliş var. İstikrarlı iyi olmanızın sebebi nedir?
Benim de kötü oynadığım oluyor arada. Makine değiliz sonuçta. Ben hiç değilim. Pasör olarak sürekli düşünmem gerekiyor. Takımın beyni antrenörün sahadaki sağ koluyum. Her şey kafada bitiyor bir de çok çalışmak. Antrenörüm bu sabah idmanında bana izin verdi. Gece beş kere mesaj attım emin misin şaka yapmadın değil mi gelip çalışabilirim diye… Çünkü vicdan azabı çekiyorum. İnançlıyım, hırslıyım ve çok çalışıyorum. Kaybettiğimiz maçı 7 kere izleyip, nerede hata yaptığımı beynime iyice kazıyorum. Kaybetmek benim için dünyanın başıma yıkılması demek, kazanmak dünyanın en güzel şeyi.

Siz bu oyuna aşıksınız?
Evet ve yaptığım işi severek yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Gerçekten tutku ile yapıyorum.

Eşiniz Cenk Akyol da basketbolcu. İkiniz de kaybederseniz ne oluyor?
Bizim mutsuzluğumuz araba boyunca sürüyor. Eve sokmuyoruz. Evde şakalaşmaya eğlenmeye çalışıyoruz. Ertesi sabah başka bir maç için antrenmana gidiyoruz sonuçta. Annemlerleyken daha çok bunalıma giriyordum evlendikten sonra düzeldi Allah’tan.

KENDİNE NASIL BAKIYOR?
Cilt bakımımı aksatmıyorum, problemli bir cildim var çünkü. Saçlarımda boya yok, beyazlayana kadar da boyatmayı düşünmüyorum. Sporcu olduğum için dengeli besleniyorum. Ayda bir kere fastfood kaçamağı yapıyorum. Tatlıya düşkün değilim ama patates kızartmasına dayanamıyorum. En ince sporculardan biriyim, çok yiyorum ama sağlıklı yediğim için almıyorum. Takım arkadaşlarım bacakların ayrık yürüyorsun diyor. Arası boş ben n’apayım.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ PASÖRÜ
1990 doğumlu. Annesi de babası da eski milli voleybolcu. Naz, Spor yaşamına atletizm ve basketbolla başlamış ama 9 yaşında annesi ile gittiği Eczacıbaşı A takım antrenmanından sonra voleybolda karar kılmış. O gün bugündür büyük bir tutku ile voleybol oynuyor. Hem kulüp takımlarıyla hem de milli formayla çok önemli başarılara imza attı. Çok uzun zamandır Türkiye’nin en iyi pasörü unvanını üzerinde taşıyordu şimdi buna bir de Türkiye’nin en güzel sporcusu unvanını ekledi.

Naz Aydemir Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü mezunu. Okul bittikten sonra da yalnızca voleybolla yetinmeyen oyuncu iki yıldır yoğun bir şekilde İtalyanca öğreniyor.

Hürriyet