Abone Ol

İşte Titanic'i Batıran Buzdağı'nın Son Hali...

Küresel Isınmanın Dünyayı nasıl bir felakete sürüklediği Türk bilim insanlarının bir araştırma gezisinde ortaya çıktı. Titanic'i batıran buzulun koptuğu buzdağının son hali oldukça ürkütücü..

İşte Titanic'i Batıran Buzdağı'nın Son Hali...

Türkiye Gündemi'nde yer alan habere göre bir bilim ekibi ile araştırmalar yapmak için  Kuzey Kutbunda bulunan Prof. Semih Eryıldız, küresel ısınmanın tehlikesine dikkat çekti. Eryıldız, yıllar önce Titanic'î bile batıran dev buzuldağlarının son halini görüntüledi.

Prof. Eryıldız şunları söyledi:

''Dünyanın sonunu getirecek olan küresel ısınma nedeniyle artık yaz veya kış hiçbir buzdağının Titanik benzeri bir gemiyi batıracak kadar büyük kalması mümkün değil.

Halbuki 1912 yılının başında Dev bir buz parçası Grönland'ın güneybatısındaki bir buzuldan kırılıp ayrıldı. Çok büyük devasa bir şeydi - Uzunluğu 500 metreden fazlaydı ve yaklaşık 75 milyon ton ağırlığındaydı! Bu arada Grönland buzullarından uzaklaşan 15.000 ila 30.000 buzdağının yalnızca % 1'i Atlantik'e kadar ulaşabilir. Bu nedenle, gezgin buzdağımızın nisan ayında Kuzey Kutup Dairesi'nden 2.400 km'den daha uzakta bir yere sürüklenmesi çok şaşırtıcıydı!

Buzdağımızın Atlantik Okyanusu'na ulaşmasından birkaç gün önce, muhteşem bir gemi limandan ayrılmıştı. Bu gemi Titanik'ti. Bu sırada buzdağı, Titanik'in New York'a giderken geçeceği bölgeye yaklaşıyordu. Olay, 14 Nisan'da, Newfoundland'in ≈ 600 km açığında, gemi, Kuzey Atlantik Okyanusu'ndayken meydana geldi.