Abone Ol

Aydınlık'tan şok iddia: Akşener‘in yanındaki o isim FETÖ'cü mü?

Aydınlık gazetesi, dünkü manşetinde Meral Akşener’e sorular yönelterek, Clinton görüşmesinde yanında bulunan Ali Serim’in hangi görevle orada olduğunu ve bu şahışla olan ilişkisini açıklamasını istedi. Gazete bugünkü haberinde ise Ali Serim’in kim olduğunu açıkladı.

Aydınlık'tan şok iddia: Akşener‘in yanındaki o isim FETÖ'cü mü?

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve dönemin MHP Grup Başkanvekili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 16 Temmuz 2011’deki görüşmesinde yer alan Serim’in FETÖ bağlantılarının olduğu ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi, dünkü manşetinde Meral Akşener’e sorular yönelterek, Clinton görüşmesinde yanında bulunan Ali Serim’in hangi görevle orada olduğunu ve bu şahışla olan ilişkisini açıklamasını istedi.

Soruların ayrıca İyi Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde’ye de gönderilmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadı.

İyi Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener’in cevap vermekten kaçındığı Ali Serim’in kim olduğunu Aydınlık ortaya çıkardı.

ÜÇ SIR GÖRÜŞME

Türkiye, 24 Haziran seçimlerine giderken, 16 Temmuz 2011’de İstanbul’daki Conrad Otel’de çekilen üç fotoğrafın arkasında yatan sır hâlâ ortaya çıkmış değil. Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, NATO kapsamında kurulan Libya Temas Grubu toplantısına katılmak için geldiği İstanbul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la da görüştü. Toplantılarda hangi konular konuşulduğuna dair net bir bilgi halen ortaya çıkmış değil. Ancak Clinton’ın, dönemin MHP Grup Başkanvekili, şu anda İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’le görüşmesinde ‘danışman’ sıfatıyla Ali Serim de yer aldı. Ali Serim hakkında ortaya çıkan detaylar ise FETÖ üyesi olduğuna dair güçlü şüpheler doğuruyor.

AKŞENER'İ CLINTON MU İSTEDİ?

Aydınlık’ın ulaştığı kaynaklar, Clinton görüşme talebini reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener’i gönderdiğini iddia etti. Bir başka iddia ise Clinton’un Bahçeli ile değil Akşener ile görüşmek istediği yönünde. Meral Akşener görüşmeye ‘danışmanlık’ yapmak için öğretim görevlisi olduğu dönemden öğrencisi olan Ali Serim’i de götürdü. Akşener’e uzun süre finans ve ekonomi konusunda danışmanlık yapan Serim aynı zamanda sıkı bir AKP ve Erdoğan hayranı. Serim, 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerde AKP’den İstanbul milletvekili aday adayı da oldu. Serim, aynı yıl Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştü. Serim’in sosyal medya hesaplarında da AKP ve Erdoğan’a destek veren birçok paylaşımı bulunuyor.

Aydınlık'tan şok iddia: Akşener‘in yanındaki o isim FETÖ'cü mü? - Resim: 1

AKŞENER BAHÇELİ’YE GÖTÜRMÜŞ

MHP’ye yakın Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek de 12 Şubat 2016’da kaleme aldığı “Ali Serim olayında üç maymunu oynayanlar!” başlıklı yazıda şunları dile getirdi: “Konunun muhataplarına sürekli ‘ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yapılan toplantıya girecek kadar Akşener’e yakın olan bu Ali Serim kimdir’ diye soruyorum. Muhatapları cevap veremezken, yancılar ‘Ali Serim Dışişleri Bakanlığında memur’ propagandası yapmaya başladı. Aradık Dışişleri Bakanlığı’nı ‘Ali Serim diye bir çalışanınız var mı’ diye sorduk, tanıyan bilen yok... Bizi ilgilendiren kısım fanatik AKP’li ve Erdoğan hayranı olan, Ülkücülere ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye hakaret eden, sözde Kürdistancı haber sitelerinde PKK açılımlarını, AKP ve Erdoğan’ı savunan yazılar yazan, PKK’lı sözde sanatçı Şivan Perver’i öven, MHP’de değişim isteyen, Meral Akşener’in twitlerini paylaşan bu Ali Serim’in Akşener’e olan yakınlığı nedir, onu çok merak ediyoruz. MHP Genel Merkezi’ne ve MHP Devlet Bahçeli’nin makamına 4-5 kere ‘Milliyetçi-Ülkücü genç’ diye övgüyle getirilen Serim’in kim olduğu ortaya çıkmadan bu oyun anlaşılmayacak sanırım.”

Aydınlık'tan şok iddia: Akşener‘in yanındaki o isim FETÖ'cü mü? - Resim: 2

Ali Serim’in “dinlerarası diyalog” projesinde yer alan Fener Rum Patriği Bartholomeos’la ilişkisi var. Fethullah Gülen’le 4 Nisan 1996 tarihinde bir araya gelen Patrik Bartholomeos Gülen’e hitaben: “Sayın hocamızla biz birbirimizi çok seviyoruz” demişti.

TARAF’TA YAZISI YAYIMLANDI

Ali Serim ‘PKK’ya açılım’ sürecine desteğini Ergenekon ve Balyoz davalarının tetikçisi, FETÖ’nün kapatılan gazetesi Taraf’ta yazdığı bir yazıdan da anlıyoruz. 19 Kasım 2013 tarihli gazetede çıkan “Açılım süreci ve zor sorular” başlıklı yazıda Serim, özetle şunları savunuyor: “Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük üç bankasından birinin yönetim kurulu başkanıyla yemek yeme imkânı buldum. Gece boyunca birçok konuda görüş alışverişi yaptık. En çok da ülkemizdeki açılım sürecinden konuştuk. Gördüm ki dünya açılım sürecini merakla ve yakından takip ediyor. Fikrim sorulduğunda, sürece destek verdiğimi anlatırken Türkiye’nin İstiklal Savaşı kadar önemli bir dönüm noktasında olduğunu, hükümetin siyasi risk aldığını ve kararlılık göstermesinin takdire değer olduğunu, toplumsal barışın ekonomi üzerinde çok olumlu etkileri olacağını anlattım.”

FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINDI

Ali Serim’in adı 15 Eylül 2016’daki FETÖ soruşturmasına da karıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘FETÖ’nün MHP’ye sızma girişimi iddiasıyla ilgili soruşturma açtı, 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan isimlerden birisi de Ali Serim’di. Serim daha sonra serbest bırakıldı. Serim, gözaltına alınmasından yaklaşık 1 ay sonra 10 Ekim 2016’da İstanbul’da düzenlenen ve Erdoğan’ın da bulunduğu Enerji Zirvesi’ne katıldı.

Şu anda İstanbul’da Fin-as Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serim’in halen AKP’li üst düzey isimlerle sıkı ilişkileri bulunuyor. 1978 doğumlu biri olmasına rağmen Clinton’la görüşmeye götürülen, dünyanın en büyük bankalarının yönetecileriyle yemek yiyen, Erdoğan’dan Akşener’e kadar eli uzanan bu ismin arkasında halen birçok sır perdesi bulunuyor.

Aydınlık'tan şok iddia: Akşener‘in yanındaki o isim FETÖ'cü mü? - Resim: 3

Ali Serim’le ilgili 2015’te çıkan bir haberde ABD Başkonsolosu Charles F. Hunter ile yemek yediği görünüyor.

(AYDINLIK)