Abone Ol

İşte Erdoğan'a 25 bin Sterlin kazandıran avukat: Emma Edhem!

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Yüksek Mahkeme’de bugün görülen davada Erdoğan, İngiliz Daily Telegraph gazetesine açtığı hakaret davasını kazandı.

İşte Erdoğan'a 25 bin Sterlin kazandıran avukat: Emma Edhem!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Emma Edhem, Erdoğan’ın İngiliz Daily Telegraph gazetesine açtığı hakaret davasını kazandığını ve gazetenin Erdoğan’a 25 bin sterlin tazminat ödeyeceğini söyledi. Edhem, işadamı Remzi Gür’ün yine İngiltere’de bir gazeteye açtığı ve kazandığı davanın avukatıydı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Yüksek Mahkeme’de bugün görülen davada Erdoğan, İngiliz Daily Telegraph gazetesine açtığı hakaret davasını kazandı. Erdoğan Eylül 2010’da gazetenin hem internet sitesinde, hem de baskısında yayımlanan "İran’ın AK Parti’ye 25 milyon dolarlık bağış yaptığı" haberiyle ilgili dava açmıştı.

Avukat Edhem duruşmanın ardından mahkemenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Daily Telegraph gazetesinin doğru olmayan bir iddiada bulunduğunu
ifade ederek, "Mahkeme, gazetenin iddialarının somut bir temele dayanmadığına ve doğru olmadığına hükmetti" dedi.

Ne Başbakan Erdoğan’ın, ne de partisinin böyle bir bağışı İran hükümetinden aldığını vurgulayan Avukat Edhem, gazetenin dün hem internet sitesinde, hem de baskısında özür yayımladığını anımsattı.

Edhem, tarafların arasında anlaşması sonucu gazetenin Erdoğan’a 25 bin sterlin tazminat ödeyeceğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in kararla ilgili açıklamasını da okuyan avukat Edhem, Çelik’in "Başbakan Erdoğan’ın Daily Telegraph’ın iddialarının yanlış olduğunu kabul etmesi ve özür dilemesinden memnun olduğunu, ayrıca AK Parti’nin adının temizlenmesinden memnuniyet duyulduğunu" ifade ettiğini bildirdi.

Bugün ilk duruşması yapılan ve gazetenin özrü ile tarafların anlaşması üzerine yaklaşık 10 dakika süren davaya Yargıç Michael Tugendhat baktı.

REMZİ GÜR’ÜN DE AVUKATIYDI

Erdoğan’ın avukatı Emma Edhem işadamı Remzi Gür’ün , Londra’da yayınlanan yerel Avrupa gazetesi ve sahibi Vatan Öz aleyhine açtığı tazminat davasında verilen 108 bin sterlinlik tazminat, Yüksek Mahkeme’nin verdiği en yüksek tazminat cezasıydı. Bu dava da Emma Edhem’in savunmasını hazırladığı davalardan..

RAMSEY Giyim firmasının sahibi işadamı Remzi Gür’e karşı, kaybettiği davayı Temyiz Mahkemesi’ne taşıyan Londra’da yayınlanan Avrupa Gazetesi sahibi Vatan Öz , temyizde de kaybetmişti. Mahkeme Heyeti, Vatan Öz’ü haksız bularak, tazminat ve mahkeme masraflarını ödemesini kararlaştırmıştı. Gazete Remzi Gür’ün yolsuzluğa bulaştığını iddia etmişti.

EMMA EDHEM

Türk Toplumu O’nu, daima gülümseyen yüzü, aldığı davalardaki çelik gibi azmi , mahkeme salonlarındaki güçlü savunması ile tanıyor..

Kıbrıs Savaşında Limasol’dan Londra’ya gelen bir Türk ailenin kızı Emma.. Londra’da doğup, büyümüş.. Önce psikoloji , ardından da hukuk okuyarak mahkeme avukatı, yani barrister olmuş.. Psikoloji bilgisinin yardımıyla, aldığı davaların büyük kısmı da başarıyla sonuçlanmış.. Yıllarca İngiliz mahkemelerinde, çeşitli kriminal davaları kazanmış.. Son yıllarda da Türkler arasında, akla gelen ilk ağır suç savunma avukatı..