Abone Ol

İşte dünyanın en zengin 20 adamı! Birinci bir Meksikalı!

Telekomünikasyon dünyasının Meksikalı devi America Movil SAB’ın sahibi Carlos Slim, dünya üzerindeki en zengin işadamı olarak gösterildi.

İşte dünyanın en zengin 20 adamı! Birinci bir Meksikalı!

Bloomberg haber ajansının, Forbes dergisinin en zenginler listesine benzer şekilde hazırladığı Milyarderler Listesi’ne göre liste için değerlendirilen en zengin 20 isim arasından birinci Carlos Slim oldu.

72 yaşındaki işadamının günde 478.9 milyon dolar değerinde toplamda 68.5 milyar dolar net varlığı olduğu belirtildi.

Bloomberg’in listesinde ikinci sırada ABD’li teknoloji devi Bill Gates, üçüncü sıradayse ünlü yatırımcı Warren Buffet yer aldı.

Bloomberg’in Milyarderler Listesi, haber ajansının geçtiği haberlere, piyasa ve ekonomik anlamdaki değişimlere göre hesaplanıyor.

Listedekilerin mal varlıkları dolar üzerinden hesaplanıyor.

Forbes dergisi tarafından da dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Slim’in mal varlığının yüzde 11 arttığı açıklandı.

Listeye göre, Microsoft’un kurucularından Bill Gates, toplamda 62.4 milyar dolar mal varlığına sahipken, Buffet’in toplam servetinin 43.8 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Bloomberg’in listesine giren 20 iş adamının toplam mal varlığının 676.8 milyar dolar servetinin olduğu ifade edildi.

Listede Wal-Mart alışveriş merkezi zincirlerinin kurucusu Sam Walton’ın ailesinden 3 kişi de yer aldı.

KUMARHANE SAHİBİ DE LİSTEDE YERİNİ ALDI

Bloomberg’in listesinde, ABD’li kumarhane devi Las Vegas Sands’in yüzde 47’lik hissesine sahip olan Sheldon Adelson, 25.7 milyar dolarlık mal varlığıyla 13’üncü sırada yer aldı.

Paris merkezli kozmetik şirketi L’Oreal’in yüzde 31 hissesine sahip olan 89 yaşındaki Liliane Bettencourt Bloomberg Milyarderler Listesi’nin son sırasında yer aldı. Bettencourt, 2007’de kızıyla birlikte servetine yönelik skandallarla gündeme gelmişti.