Abone Ol

İşte Davutoğlu’na bu işten vazgeçsin diye giden 7 AKP’li

Eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma çalışmalarına hız verirken, dikkat çeken yeni bir gelişme kulislere yansıdı.

İşte Davutoğlu’na bu işten vazgeçsin diye giden 7 AKP’li

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirdiği iddia edilen AKP’li bir heyet, Ahmet Davutoğlu ve ekibiyle görüşerek yeni parti kurma girişimlerine son vermesini istedi.

Bu isimlerin kim olduğu merak konusu olurken AKP’li eski milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile beraber toplam yedi ismin Davutoğlu'nun yanına gittiği öne sürülüyor.

Odatv'nin haberine göre söz konusu isimlerin; Ekrem Erdem, İsmail Erdem, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Ahmet Albayrak, Hasan Basri Yalçın ve Ünal Kaçır'dan oluştuğu iddia ediliyor.

AKP'lilerle görüşen Ahmet Davutoğlu ve ekibinde ise, Coşkun Çakır, Abdullah Başçı, Selim Temurci, Nedim Yamalı ve Mehmet Ali Pulcu'nun bulunduğu ileri sürülüyor.

Haberde aktarılana göre Davutoğlu ile görüşen AKP’li heyetin, 3-4 saatlik görüşmenin ardından morali bozuk olarak toplantıdan ayrıldığı kaydediliyor.

AKP Eski Milletvekili Mehmet Metiner ise, “Bu camiada herkes herkesi tanır. Böyle görüşmeler olur. Ama Cumhurbaşkanımız böyle bir heyeti kesinlikle göndermiş değildir” iddiasını öne sürdü.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset tarzını bilenler böyle bir şey olmayacağını bilirler” diyen Metiner, “Bu Davutoğlu ekibinin bir üfürmesidir. Bu yalan üzerinden de kendilerine siyasi bir rant ve güç devşirmeye çalışıyorlar” iddialarını sıralıyor.