Abone Ol

İşte Benim Stilim Gizem Karamelek mafya hesaplaşmasına karıştı: Tecavüz, cinayet, infaz

Çete lideri Halil Ay’ın öldürülmesi için harekete geçen ‘Daltonlar’ çetesinin uzun namlulu silahlarla saldırısı sonrası Ay’ın yanındaki Cumali Aslan öldürüldü. Daltonlar çetesinin lideri Bahadır Akdağ’ın Büyükçekmece’de yakalandığı villayı, emekli polis Olcay Şentürk’ün kiraladığı ortaya çıktı. Halil Ay’ın aracına takip cihazı yerleştiren kişinin ise, ünlü fenomen Gizem Karamelek olduğu belirlendi

İşte Benim Stilim Gizem Karamelek mafya hesaplaşmasına karıştı: Tecavüz, cinayet, infaz

İtalya’da firari konumda bulunan Barış Boyun’un başında olduğu çeteye ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 30 kişiye yönelik hazırlanan iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. Dava dosyasına göre, uyuşturucu ticareti yapan Uğurcan Gündoğmuş ile Halil Ay arasında, uyuşturucu parasının tahsilatı için husumet oluştu.

Gizem Karamelek, çeteye yardım etmekle suçlanıyor.

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Gündoğmuş, kendisine destek olmaları için Barış Boyun grubuna bağlı hareke eden ve kendilerine ‘Daltonlar’ adını veren çete ile temasa geçti. Gündoğmuş, çetenin iki lideri Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir ile görüştü.

Bu durumu haber alan Halil Ay, ile Gündoğmuş arasındaki gerilim daha da arttı. Ay, aradığı Gündoğmuş’a küfretti. Bu aşamadan sonra, Barış Boyun’un da onayı ile Halil Ay’ın öldürülmesine karar verildi. Bu aşamadan sonra, dehşet verici bir plan geliştirildi.

Haliç Köprüsü üzerinde düzenlenen saldırıra uzun namlulu silahlar kullanıldı.

ARACA, TAKİP CİHAZI YERLEŞTİRDİ

Çete lideri Beratcan Gökdemir, kız arkadaşı Gizem Karamelek’i, Halil Ay ile görüşmesi için yönlendirdi. Karamelek, temasa geçti Ay ile aracında görüştü. Karamelek bu esnada Ay’ın aracına takip cihazı yerleştirdi. Bu aşamadan sonra Ay’ın her hareketi çete tarafından takip edildi.

Çete, Ay’ı adım adım takip etti. 3 ayrı ekip kuran çete Halil Ay ve beraberindeki 3 kişinin olduğu araca Haliç Köprüsü üzerinde silahlı saldırı düzenledi. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırı, 14 Ocak 2023 günü saat 04.30 sıralarında yaşandı. Bu saldırıda Halil Ay’ın aracında bulunan Cumali Aslan öldürüldü. Her iki taraftan da çok sayıda kişi ise yaralandı.

GİZEM KARAMELEK’İN PARMAK İZİ ÇIKTI

Olaydan sonra polis ekipleri harekete geçti. Ay’ın saldırıya uğrayan aracı üzerinde yapılan incelemede Gizem Karamelek’in de parmak izlerine ulaşıldı. Polis ekipleri çete gruplarına yönelik art arda operasyonlar yaptı.

VİLLAYI, EMEKLİ POLİS KİRALAMIŞ
Daltonlar çetesinin liderlerinden Beratcan Gökdemir Gürcistan’a kaçtı. Çetenin bir diğer lideri Bahadır Akdağ ise Büyükçekmece Türoba Mallesi’ndeki bir villada yakalandı. Anılan villlayı, 2019’da emekli olan polis memuru Olcay Şentürk’ün (52), kardeşi H. Şentürk adına kiralayarak Bahadır Akdağ’ın kullanımına verdiği anlaşıldı. Dava dosyasına göre, Şentürk’ün, hakkında yakalama kararı bulunan Akdağ’ın yakalanmaması için beraberinde seyahat ettiği de bilgisi yer aldı.

KARAMELEK, UZUN'UN KONUM BİLGİSİNİ DE PAYLAŞTI

Öte yandan iddianamede, Gizem Karamelek'in konum bilgisini paylaştığı bir diğer kişi ise Ali Uğur Uzun oldu. İddianamede, Uzun'un konum bilgisinin paylaşılmasının nedeni, Barış Boyun Grubunun bu kişiye yönelik saldırı planı içindi. Karamelek, Kübra Zariç'e yönelik, cinsel saldırı ile bu kişinin alıkonulmasınının talimatını vermekle suçlanıyor.

Karamelek'in ablası İ. Karamelek ise bir süre önce 'Çingene Ümit' olarak bilinen Ümit Yalçın ile evlenmişti. 96 sayfalık iddianamede Yalçın'ın adı, yaptığı uyuşturucu ticareti nedeni ile geçiyor.

Bu arada, Haliç Köprüsü’ndeki silahlı saldırıda yaralı olarak kurtulan Halil Ay, bu olaydan sonra Fransa’ya kaçtı. Ancak, Ay’ı takip eden çete, bu kişiyi Fransa’da kaldığı çiftlik evinde öldürüldü.