Abone Ol

İşte AKP'de İstanbul için öne çıkan iki isim

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, yerel seçimlere doğru giderken, AKP'de İstanbul için eksi Çevre Bakanı, AKP İstanbul milletvekili Murat Kurum'un ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın isimlerinin öne çıktığını yazdı.

İşte AKP'de İstanbul seçimleri için öne çıkan iki isim

Sipahi, yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İstanbul ve Ankara'da yola Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile devam edeceğini belirten Sipahi, AKP için şu kulis bilgilerini paylaştı:

"İstanbul AK Parti’de Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca isimleri öne çıkıyor.

Daha önce yazmıştım. İzmir’de ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Spor eski Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın isimleri konuşuluyordu. Son günlerde Bilim, Sanayi, Teknoloji eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün de adı geçmeye başladı.

Bir kere AK Parti ve MHP’nin CHP’nin adayını bekleyeceğini düşünüyorum.

Kulislere yansıyan ikinci konu ise AK Parti Genel Merkezi’nin anket çalışmalarına hız verdiği, ay sonu yapılacak teyamül yoklamasından sonra büyükşehir adaylarıyla ilgili alternatifli isimlerin netleşeceği yönünde...

Ama eğilimin milletvekilleri arasından değil; partide görev yapmış, kamuoyu tarafından bilinin isimlerden olabileceği yönünde... Adayları öğrenmek için bir süre daha bekleyeceğiz." 

Yazının tamamı için tıklayın.