Abone Ol

İstanbul'un göbeğindeki dev araziyi kim aldı?

Bayrampaşa'da otogarın yanında bulunan Carrefour'un 63 bin metrekarelik arsası 145 milyon liraya satıldı.

İstanbul'un göbeğindeki dev araziyi kim aldı?

Carrefoursa’nın Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisi 145 milyon TL’ye Re-Pie’ın oldu. Bu satın almayı uzun vadeli bir yatırım olarak gördüklerini belirten Re-Pie Genel Müdürü Bayhan, “Arsayı uygun fiyata satın aldık. Satmak için değerini bulmasını bekleyeceğiz” dedi.

Bayrampaşa otogarın yanında bulunan 63 bin metrekarelik arsanın rayiç bedelini belediye 214 milyon lira olarak belirlemişti. Ancak ihalede arsa 145 milyon liraya, alıcıların deyimi ile 'uygun fiyata' satıldı. Alanın şu an için sadece ticari yapılaşmaya açık olduğu belirtildi. 63 bin metrekarelik ticari arsayı Katarlı ve Azeri firmaların ortak olduğu Re-Pie fonu satın aldı.

DEV ARSAYA NE YAPILACAK?

Katar ve Azeri fonu Re-Pie Genel Müdürü Hasan Bayhan, söz konusu satın almayı uzun vadeli bir yatırım olarak gördüklerini belirterek şöyle konuştu:

-“Biz araziyi çok uygun fiyata aldık. Arsanın rayiç bedeli belediye tarafından 214 milyon TL olarak belirlendi. Ancak gayrimenkul satışlarında durgunluk yaşandığı bir ortamda ödemeyi nakit olarak yapınca, bu fiyata anlaşabildik. Uzun vadeli bir yatırım olarak görüyoruz; arsanın değerini bulmasını bekleyeceğiz. İleride arsayı ufak parçalar halinde ya da hastane, üniversite gibi kurumlara toptan satmayı planlıyoruz”.

Carrefoursa’dan KAP’a yapılan açıklamada ise lisanslı bir değerleme şirketinin arsa bedelini, 133 milyon 690 bin TL artı KDV olarak belirlediği bildirildi.

DEĞER KAZANANA KADAR KİRALANACAK

Bayrampaşa'daki milyonluk arsa şimdilik lojistik firmalarına ya da otopark işletmelerine geçici olarak kiraya verilecek. Arsanın şu andaki imar planında, emsal oranının 0.5 olduğunu ve sadece ticari yapılaşmaya açık olduğunu aktaran Bayhan, “Ancak çevresindeki arsalarda konut, ticari ve turizm yapıları mevcut. O arsalarda emsal 2 oranında. İleride otogar ve hal taşınırsa bölgenin potansiyeli artacak. Komşu markalı konutlarda 2’nci el konutların metrekare fiyatları 5-6 bin TL arasında. Biz de arsamızın değerinin yaklaşık 400-500 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

AZERİLER VE KATARLILAR ORTAK OLDU

Fona yerli, Azeri ve Katarlı firmaların yatırım yaptığını belirten Bayhan, “Fonun amacı değer artaşını beklemek. Yatırımcılar da paralarını 5 yıldan önce çekemeyeceklerini biliyorlar” dedi.