Abone Ol

İstanbul'un Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinde İki kadın cinayeti!

Türkiye'nin kanayan yarası kadın cinayetlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. İstanbul'un Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinde iki genç kadın daha defalarca bıçaklanarak vahşice öldürüldü.

İki kadın cinayeti daha!

Ümraniye’de 29 yaşındaki Zeynep Nalbant’ın cesedi evinde vücudunun birçok yerinden bıçaklanmış halde bulundu. Esenyurt’ta da 25 yaşındaki Salih A., 1 yıl önce yanından kaçarak boşanma davası açan, 21 yaşındaki karısını 41 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Zeynep Nalbant'a 2 gündür ulaşamayan arkadaşları Ümraniye’deki oturduğu eve geldi. Dairenin kapısına gelen arkadaşları girişte kan olduğunu fark etti. Bunun üzerine polise haber verildi.

VÜCUDUNDA ÇOK SAYIDA BIÇAK DARBESİ
Çilingir yardımıyla daireye giren polisler, genç kadının kanlar içerisindeki cesedi ile karşılaştı. Polislerin ilk incelemesinde kadının vücudunun birçok yerinden bıçaklandığı belirlendi. Savcı incelemesinin ardından Zeynep Nalbant'ın cesedi Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı cenaze aracıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna götürüldü.Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro dedektifleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın olduğu yere yakın MOBESE ve güvenlik kameraları incelemeye alındı.

BİNA SAKİNİ OLAYI ANLATTI
Cinayetin yaşandığı apartmanda oturan bir bina sakini ise yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: “Dün akşam geldiler, zile bastılar arkadaşlarına ulaşamadıklarını söylediler. Sonra geri gittiler. Diğer gün geldiğimizde kapının önünde kan vardı. O gün akşamüzeri arkadaşı geldi. Arkadaşına ulaşamadığını söyledi. Polise haber verildi. Sonra polis geldi, çilingir yardımıyla içeri girdiler ve cinayeti gördüler. Memur arkadaşlar parmak izi alırken, kadının her tarafı kan içindeydi. Çıplaktı. 3 ay önce taşındılar. Kaç kişi olduklarını bilmiyorum. Kim olduklarını bilmiyoruz. Zaten yeni taşındılar. Sorun yaşanıyordu. Önceden de alacak verecek kavgası olmuştu aralarında.”

BOŞANMAK İSTEDİ, TAM 41 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Vahşet, önceki gün Esenyurt, Yeşilkent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kocasından şiddet gördüğü için 1 yıl önce Osmaniye'den kaçarak İstanbul'a gelen Esra A., 41 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İstanbul'un Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinde İki kadın cinayeti! - Resim: 1

KURTULMAYA ÇALIŞTI
Cinayetle ilgili yapılan araştırmalarda, , Esra A.'nın, 16 yaşında, kendisini kaçıran Salih A. ile 2011'de evlendiği ortaya çıktı. İddiaya göre, Osmaniye'de yaşayan 4 yıl boyunca şiddetli geçimsizlik yaşayan çiftin 2 çocuğu oldu. Yaşadığı şiddet sebebiyle, geçtiğimiz yıl bunalıma giren genç kadın, İstanbul'a kaçarak Gaziosmanpaşa'daki annesinin yanına yerleşti. Esra A., yaşadıklarını ailesine anlatarak boşanmak yardım istedi. Aile de kızlarının boşanmasını onayladı. Eşi tarafından sürekli tehtit alan Esra A., kocasının peşine düştüğünü öğrenince Esenyurt'ta arkadaşı olan bir kadının yanına yerleşti.

İZİNİ BULDU
Polisin tespitine göre, Muhasebeci Esra A., Esenyurt'ta saklanmasına rağmen, Salih A., eşinin izini buldu. Önceki gün saat 22.00 sıralarında Esra A.'nın kaldığı adresin önüne giden Salih A., ayrılmak isteyen karısını beklemeye başladı. Genç kadın binadan adımını attığı sırada kocasının saldırısına uğradı. Esra A.,peşe aldığı 41 bıçak darbesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırgan ise kaçarak izini kaybettirdi.

ARANIYOR
Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, genç kadının cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Morguna kaldırıldı. İstanbul Polisi; yaralama ve tehdit suçlarından kaydı bulunan katilin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

sözcü