Abone Ol

İstanbul'u sağanak yağış vurdu: 1150 adreste sel baskını, ölü sayısı artıyor

İstanbul Başakşehir’de yağmur etkisini arttırdı. Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi de sular altında kaldı. İstanbul Valisi Davut Gül, biri Başakşehir'de birisi Küçükçekmece'de olmak üzere sele kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İstanbul'u sağanak yağış vurdu: 1150 adreste sel baskını, ölü sayısı artıyor

Gece boyunca etkili olacak yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

İstanbul’un kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy’e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy’e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği, acı haberi duyurdu. İstanbul Valisi Davut Gül, biri Başakşehir'de birisi Küçükçekmece'de olmak üzere sele kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

YAĞIŞ METRO SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır. TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” denildi.

Yağıştan etkilenen bir diğer ilçe de Başakşehir oldu. Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı. Başakşehir'de sel suları arabaları sürükledi.

İstanbul’daki şiddetli sağanak sonucu sel suları Başakşehir metrosunu bastı. Vatandaşlar, yürüyen merdivenle yukarı çıkarken metroya basan suyu kayda aldı.

İstanbul'daki kuvvetli sağanaklar nedeniyle Küçükçekmece, Atatürk Mahalle

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımlarda vatandaşlara "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısı yapıldı.si'nde dere taştı, mahalle sular altında kaldı.

Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde oturan bir vatandaş, sokağın videosunu çekerek sosyal medyada paylaştı, "Sel arabaları götürüyor, Allahım sen giriş katta oturanlara, bodrum katta oturanlara yardım et" diyerek video paylaştı.

İstanbul'un kuzeyinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle Başakşehir'deki Millet Kütüphanesi'ni sel bastı. Sosyal medyada paylaşılan videoda, onlarca insanın kütüphane içinde kurtarılmayı beklediği görüldü.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kütüphanede mahsur kalan yurttaşların tahliye edildiğini açıkladı. Kurtoğlu, X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız" dedi.

Meteoroloji ve Valilik'ten uyarı

Meteoroloji'den bugün yapılan açıklamada; İstanbul'un kuzeyi için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Ev ve iş yerlerini su bastı

Öte yandan sağanak İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olmaya başladı. Özellikle Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Havalimanı'nda sağanak nedeniyle bazı uçak seferlerinde de gecikme meydana geldi.