Abone Ol

İstanbullular dikkat! Uyarı üstüne uyarı geliyor

İstanbul’da halen hafif olarak görülen sağanak yağış bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbullular dikkat! Uyarı üstüne uyarı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından İstanbul için bir uyarı da AKOM'dan geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul’da halen hafif olarak görülen sağanak yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar (18.12.2018 18.00 – 19.12.2018 20:00) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte metrekareye 24 saatte 30-50 kg arasında yağış bırakacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın (Çarşamba) Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ile fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşıma aksamalar, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AKOM DA UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından İstanbul için bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) geldi. AKOM'dan yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun kuzey ve batı kesimleri akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Önümüzdeki 2 gün boyunca sağanak yer yer kuvvetli sağanak (bugün akşam ve yarın) yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın kuzeyli yönlerden fırtına seviyesine (40-70 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden azalarak mevsim normalleri altına gerileyeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın görülecek yağışların Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt gibi Trakya'ya yakın yüksek bölgelerimizde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor."

Öte yandan Marmara'nın batısındaki yağışların bugün akşam saatlerinden  sonra Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur  ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.  Yarın akşam saatlerine kadar yer yer 3-8  santimetre, Tekirdağ'ın batısıyla, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde 10-20  santimetre civarında örtü bırakması beklenen karın oluşturabileceği  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

(DHA)