Abone Ol

İstanbullu oraya akın etti... Havadan böyle görüntülendi

İstanbul’da nemin yükselmesiyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere akın etti. Şile'deki yoğun kalabalık havadan görüntülendi.

İstanbullu oraya akın etti... Havadan böyle görüntülendi

İstanbul’da artan nem nedeniyle yüksek hissedilen sıcaklık vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar tatil gününü de fırsat bilerek sahillere akın etti.

Şile sahilinde oluşan kalabalık nedeniyle iğne atılsa yere düşmeyecek görüntüler oluştu.

Öte yandan, yollarda araç trafiği oluştu. Vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çekerken, tüm bu izdiham havadan görüntülendi.

Serinlemek için denize geldiğini belirten bir vatandaş, "Oğlumla birlikte geldik. İstanbul çok sıcak olduğu için geceyi çadırda geçirdik. Bir iki saatlik uyku yetti. Serinledik. Yaz boyunca her iki haftada bir geliyoruz buraya" dedi. Başka bir vatandaş ise, "İlk defa denize giriyor, kızımla geldik. Sıcaklardan bunaldık. Sıcaklardan durmuyor çocuğum, bunaldık. Bir hafta sonumuz var onda da kendimizi buraya attık" diye konuştu.

NEM ORANI YÜZDE 93'Ü GÖRDÜ...

Dün  37 derece sıcaklığı gören İstanbul'da bugün bazı ilçelerde ölçülen yüksek nem oranları dikkati çekti. DHA'nın meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlediği verilere göre Arnavutköy / Terkos 'ta yüzde 93, Beykoz'da yüzde 92, Silivri'de yüzde 89'luk nem oranları ölçüldü. Bu oranlar, ölçülen sıcaklığın dünün gerisinde kaldığını ama hissedilen sıcaklığı yüksek derecelere taşıdığını gösterdi.

Saat 15.30 sıralarında en yüksek nem oranlarının ölçüldüğü Arnavutköy (Terkos) ve Beykoz'da yaklaşık 29 derece ölçülen sıcaklık, burada yaşanlar tarafından 37 derece olarak hissedildi. Aynı saatlerde 30.5 derece sıcaklık ölçülen Silivri'de hissiedilen sıcaklık ise yaklaşık 41 derece oldu.