Abone Ol

İstanbulkart QR Kodla Geçiş Marmaray'da Nasıl Kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) duyurdu; İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Peki, İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İşte, İstanbulkart QR kod ve İstanbulkart Mobil hakkında detaylar:

İstanbulkart QR Kodla Geçiş Marmaray'da Nasıl Kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir?

İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek.

İstanbulkart QR kodla geçiş sistemi

BELBİM AŞ Genel Müdürü ve İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin, “Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul’umuzu hak ettiği yere taşıyacak hizmetler sunduğumuz için çok mutluyuz. Marmaray’ın da katılımıyla İstanbulkart Mobil ile İstanbul içi tüm toplu ulaşım ödemelerini uçtan uca dijitalleştirerek akıllı şehir olma yolunda bir adım daha ilerledik” ifadelerini kullandı.

İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray’a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu. İBB’nin toplu ulaşım ağıyla entegre bu yeni sistemle İstanbul’da kesintisiz dijital ulaşım imkânı da sağlanmış oldu.

İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır?

Fiziksel İstanbulkart’ın bulunmaması halinde İstanbulkart Mobil’den gerçekleştirilen QR kod ile geçiş özelliği, yeni kart alınmasını engelliyor. Önceden fiziksel kart kaybolduğu takdirde kişinin sahip olduğu indirim hakları da kayboluyordu. Artık bu dijital uygulama ile kişinin sahip olduğu indirim haklarını kaybetmesin de önüne geçilmiş oluyor.

İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? 

Modern tasarımı ve kullanıcı dostu arayüzüyle kullanıcı deneyimlerini üst seviyelere çıkaran İstanbulkart Mobil, Google Play, App Store ve Huawei App uygulama marketlerinden ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

QR kodla ödeme işlemi nasıl gerçekleştirilir?

- Google Play, App Store ve Huawei App uygulama marketlerine “İstanbulkart” yazarak İstanbulkart Mobil indirilir.

- Uygulamanın açılış ekranına telefon numarası girilerek üyelik işlemi başlatılır.

- Sözleşmeler ve izinler onaylandıktan sonra üyelik süreci tamamlanır.

- Adına tanımlanan dijital karta bakiye yükleyerek kullanıma hazır hale getirilir.

- Ana ekranda yer alan “QR öde” seçeneğine dokunulur.

- Telefondaki QR kod geçiş cihazındaki kameraya okutulur ya da

- Geçiş cihazındaki QR kod telefonun kamerasına okutulur.

- Geçiş işlemi tamamlanır.