Abone Ol

İstanbul’dan Lübnan’a kaçan iş insanı ilk kez görüntülendi

Yargı süreci devam ederken Tokyo'da kaldığı ev hapsinden "kontrbas taşıma çantası" ile kaçan ve özel bir jetle İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldikten sonra Lübnan'a uçan Nissan ve Renault'nun bir dönem genel müdürü olarak çalışan Carlos Ghosn ilk kez görüntülendi.

İstanbul’dan Lübnan’a kaçan iş insanı ilk kez görüntülendi

Ghosn'un ailesi ve arkadaşlarıyla Lübnan'da yılbaşı yemeği yediği görüntüler ortaya çıktı.

Bütün dünyanın konuştuğu “Carlos Ghosn firarı” ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor…

Japonya’nın Osaka kentinden özel bir jetle İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldiği ve burada kısa bir süre kaldıktan sonra Lübnan’a gittiği iddia edilen Carlos Ghosn’un yeni yıl gecesi çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Lübnan’daki bir evde şarap eşliğinde yemek yiyen Ghosn’un yanında eşi Carole ve arkadaşlarının olduğu görülüyor.

Nissan ve Renault’nun bir dönem CEO’su olarak görev yapan 65 yaşındaki Ghosn’un görüntülerini Fransız televizyon kanalı TF1 yayınlarken, görüntülerin bir malikanede çekildiği kaydedildi.

Haberde, “Nissan’ın eski CEO’su eşi Carole’un yanında şık bir yemek salonunda görülüyor. Önünde boş tabaklar, bardaklar, yarısı dolu şarap ve şamdanlar var” ifadesi kullanıldı.

CARLOS GHOSN NASIL KAÇTI?

Eski Nissan Motor Co. ve Renault'un CEO'su Carlos Ghosn yargılandığı ve evinde gözetim altında tutulduğu Japonya'dan kaçarak vatandaşı olduğu Lübnan’a gitmişti.

Brezilyalı iş insanı Ghosn’un özel jetle kaçırılırken İstanbul’un da “güzergâh” olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

İŞTE HOLYWOOD FİLMLERİNİ ARATMAYAN FİRARIN DETAYLARI

* Otomotiv dünyasının en önemli isimlerinden Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, geçen yıl kasım ayında Tokyo savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

* Carlos Ghosn'un aldığı maaşı milyonlarca dolar daha düşük beyan edip vergi yasasını ihlal ettiği, yani Japonya'dan vergi kaçırdığı tespit edildi.

* Bir süre cezaevinde kalan Carlos Ghosn, 13.8 milyon dolarlık kefaletle Japonya’nın başkenti Tokyo'da ev hapsine alındı.

* Japon istihbaratının gözetimi altında nisan ayında çıkacağı mahkemenin gününü bekleyen Carlos Ghosn'a avukatları “Tutuklanacaksın” deyince harekete geçildi.

* 13.8 milyon dolarlık kefaletini yakan Ghosn için kaçış planı hazırlandı.

* 28 Aralık cumartesi günü bir grup, Ghosn’un evine “parti için gelen müzisyen” kimliğiyle girdi.

* Evinde bir parti düzenliyormuş gibi davranan Ghosn saatler sonra müzisyenlerle birlikte “kontrbas taşıma çantasının” içinde evden çıkmayı başardı.

* Ghosn, aynı günün gecesi 506 kilometre uzaklıkta bulunan Osaka kentine götürüldü.

* 29 Aralık sabahı saat 11:10'da Ghosn, Osaka'dan bindiği özel bir jetle İstanbul'a getirildi.

* Aynı gün İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na inen Carlos Ghosn birkaç saat sonra ise aynı jetle ya da başka bir jetle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçtu.