Abone Ol

İstanbul'daki şiddetli yağmur yağışının nedeni süper hücre

Bugün İstanbul'da etkili olan ve kentte yaşamı felç eden yağışlarla ilgili Kandilli Rasathanesi'nden bir açıklama geldi.

İstanbul'daki şiddetli yağmur yağışının nedeni süper hücre

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisinin azaldığını duyurdu. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, yağışlara kuzeyden gelen serin hava ve yüksek deniz suyu sıcaklıklarının birleşmesi sonucu oluşan ‘süper hücre’' diye adlandırılan yapıların neden olduğunu açıkladı.

KANDİLLİ YAĞIŞIN NEDENİNİ AÇIKLADI: SÜPER HÜCRE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul’da yaşanan yüksek miktarda kaydedilen yağışlara kuzeyden gelen serin hava ve yüksek deniz suyu sıcaklıklarının birleşmesi sonucu oluşan ‘süper hücre’ diye adlandırılan yapıların neden olduğunu açıkladı.

SON 106 YILIN EN YÜKSEK 3. YAZ YAĞIŞI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı’ndan yapılan açıklamaya göre 18 Temmuz sabahı saat 12:00’ye dek metrekare başına 91 kg yağış düştü, bu yağış değeri son 106 yılın en yüksek 3. yaz yağış değeri oldu.