Abone Ol

İstanbul'daki patlamada son durum 29 şehit 166 yaralı!

Patlama, Beşiktaş Vodafone Arena'nın deplasman tribünü yakınlarında oldu

İstanbul'daki patlamada son durum 29 şehit 166 yaralı!

İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında ve Maçka Parkı'nda iki terör saldırısı düzenlendi. 19:00'da oynanan Beşiktaş - Bursaspor maçının bitiminin ardından 22:15'te Vodafone Arena'nın deplasman tribününün yakınlarında bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çevik kuvvet polisini hedef aldığı düşünülen saldırıda yaralananların polis olduğunu açıkladı. Süleyman Soylu, Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın kendini havaya uçurduğunu söyledi. Yaralılar Şişli Etfal Hastanesi, Okmeydanı Araştırma Hastanesi, Gümüşsuyu Asker Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 166 yaralı var.Yaralılar polis diye konuştu.

İki patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.