Abone Ol

İstanbul’daki Fransa resepsiyonu iptal edildi konsolosluklar kapatıldı

Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.

Türkiye'deki Fransa konsoloslukları kapatıldı

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşamİstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız" dedi.

Ankara'daki Fransız büyükelçiliğinden bir yetkili de Fransa Milli Günü kutlama resepsiyonlarının güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiğini doğruladı.

Davetlilerin cep telefonuna düşen mesaj şöyle:

İstanbul’daki Fransa resepsiyonu iptal edildi konsolosluklar kapatıldı - Resim: 1

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin web sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk Makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır. Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz."

İstanbul’daki Fransa resepsiyonu iptal edildi konsolosluklar kapatıldı - Resim: 2

SİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Başkonsolosluğumuz ve İzmir’deki Fahri Konsolosluğumuz, tıpkı Ankara’daki Büyükleçiliğimiz gibi, 13 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’den itibaren, bir sonraki bildirime dek kapalı olacaktır" denildi.

hürriyet