Abone Ol

İstanbul'da okullar tatil edildi mi? Vali açıkladı

İstanbul'da kar yağışı sürüyor, peki okullarpazartesi günü, yani yarın da tatil mi? Valilikten beklenen açıklama geldi.

İstanbul'da okullar tatil edildi mi? Vali açıkladı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışı beklenmediği için yarın okulların eğitim-öğretime devam edeceğini belirtti.
Vali Şahin, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre İlimizde yarın itibariyle kar yağışı beklenmediği için tüm okullarımızda eğitim-öğretime devam edilecektir" dedi.
İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle perşembe günü okulları tatil etmiş, böylece öğrenciler hafta sonu ve yılbaşı tatiliyle birlikte 4 gün tatil yapmıştı.

İstanbul'da okullar tatil edildi mi? Vali açıkladı - Resim: 1Yarın hangi illerde okullar tatil?

Bu arada, İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de, ilde yarınki hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağını belirterek, okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını duyurdu.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okulların tatil edilmesi söz konusu değildir.
Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan bir takım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmektedir.
Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır.

Bu sebeple www.istanbul.gov.tr <http://www.istanbul.gov.tr> internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir."