Abone Ol

İstanbul'da tüyler ürperten cinayet!!! Varilden ceset çıktı!

İstanbul'da elektronik cihaz ithalatçısı Abdülkmadir Ekingen, iş ortağının 45 günlük evli olan oğlu 28 yaşındaki mimar Cavit Şahin'i kaçırarak işkenceyle öldürdükten sonra cesedini bir varile koyup betonlayarak Gümüşyaka'da araziye attığı iddiasıyla, suç

İstanbul'da tüyler ürperten cinayet!!! Varilden ceset çıktı!

Organik tarım işi yapan işadamı Hakverdi Şahin 11 Temmuz günü Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, mobilya ticarti yapan 45 günlük evli mimar oğlu Cevat Şahin'in Güngören'deki evinden çıktıktan sonra kaybolduğunu ve fidye için kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan teknik takip ve araştırma ardından Cevat Şahin'in en son babasının yakın arkadaşı ve kiracısı olan elektronik cihaz ithalatçısı şirket sahibi Abdülkadir Ekingen ile Güngören McDonalds'ta birlikte görüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine Abdülkadir Ekingen yakın takibe alındı.

KİMYASAL ATIK SANILAN VARİLDE CESEDİ ÇIKTI

Ekipler işadamının fidye için kaçırıldığı olasılığı üzerinde çalışırken Silivri Gümüşyaka Jandarma ekiplerine bir bekçi tarafından içinde kimyasal atık olabileceği göz önüne alınarak varil bulunduğu ihbarında bulunuldu. Gümüşyaka'da boş bir arazide bulunan varil, kimyasal atık uzmanları tarafından incelendi.

İçi betonla kaplı varili beton kırıcıyla açan jandarma, cesetle rşılaşınca akıl almaz cinayet ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, cesedin kaçırılan işadamı Cevat Şahin'e ait olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Abdülkadir Ekingen'in Güngören Ahmet Nafiz Gürman Mahallesi Sırpsındığı Sokak'taki garajı kameralarla yakın takibe alındı. Burada yapılan gizli kamera çekimlerinde, garajın içi ve otomobilin temizlenmeye çalışıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine kanıtların karartılabileceği olasılığına karşı buraya baskın düzenlendi. Baskında 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Garajda ve otomobilde yapılan incelemede kan izlerine rastlandı. Genişletilen operasyon sonucunda olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

"İŞKENCE YAPIP ÖLDÜRDÜK"

Olayı organize ettiği öne sürülen Abdülkadir Ekingen'e polis tarafından arandığını haber veren Ahmet Nazif Gürman Mahallesi Muhtarlığı çalışanı ve aynı zamanda aza olan Ruken T. ile firari Abdülkadir Ekingen'in 3 kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Suçlarını kabul eden zanlılar ifadelerinde cinayeti ayrıntısıyla anlattı. Zanlılar, "Abdülkadir, Hakverdi Şahin ile yıllardır birlikte Çin'den ithalat yaparak iş yapmak istiyordu. Ama bu işe Cevat Şahin karşı çıkıyordu. Bunun üzerine Cevat Şahin'i ortadan kaldırmak istedik. Abdülkadir, olay günü Cevat'ı McDonalds'a çağırdı. Buradan kaçırıp garaja götürdük. Garajda 2 saat boyunca işkence yaptık. Öldürdükten sonra, atık varilinde betona gömdük. Ardından araçla götürüp Gümüşyaka'da araziye attık" diye ifade verdi.

KURBANININ KAYIP BAŞVURUSUNU YAPTIRMIŞ

Bu arada Cevat Şahin'in ortadan kaybolması ardından Abdülkadir Ekingen'in babası ile görüşerek polise kayıp başvurusu yaptırdığı ve polisin kendisine neler sorduğunu öğrenmek için Şahin'e sorular sorduğu bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Çelik Demirtaş, Süleyman Ekingen, Halil İbrahim Ekingen, Veysel Ekingen, Serdar Yetkin, Ruken T.'nin aralarında bulunduğu 11 zanlı Eyüp Adliyesi'ne gönderildi.