Abone Ol

İstanbul'da Suriye Konsolosluğuna çıkan yollar kapatıldı: Aleviler katliamı protesto edecekti

Alevi kurumları Nusayrilere yönelik yapılan katliam girişimini protesto etmek amacıyla Suriye Başkonsolosluğu önüne gideceğini açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bugün bazı yolların trafiğe kapanacağını ve alternatif güzergahları duyurdu.

İstanbul'da Suriye Konsolosluğuna çıkan yollar kapatıldı: Aleviler katliamı protesto edecekti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Suriye Başkonsolosluğu çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında 9 Mart 2025 Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Saat 08.00’den program bitimine kadar kapalı olacak yollar şu şekilde; Maçka Caddesi (Abdi İpekçi Caddesi kesişiminden Teşvikiye Caddesi kesişimine kadar), Teşvikiye Caddesi (Maçka Caddesi kesişiminden Valikonağı Caddesi kesişimine kadar), Nişantaşı Ihlamur Yolu Sokak, Atiye Sokak.

Trafik akışının aksamaması için sürücüler Valikonağı Caddesi, Rumeli Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Bostan Sokak, Osman F. Seden Sokak, Bronz Sokak, Hüsrev Gerede Caddesi, Akkavak Sokak, Ahmet Fetgari Sokak ve Mim Kemal Öke Caddesi gibi alternatif güzergahları kullanabilecek. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihlerde güzergahlarını planlarken bu düzenlemeleri göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti. 

NE OLMUŞTU?

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamalarına göre Suriye'de bulunan Alevi/Nusayri halka yönelik saldırılarda iki günde en az 300 kişinin öldürüldü.

Türkiye'de ve uluslararası kamuoyunda saldırılara ilişkin birçok kınama ve açıklama geldi.

Alevi kurumları da yaşananları protesto etmek amacı ile 9 Mart günü İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Suriye Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakacaklarını duyurdu. "Suriye'de Alevi katliamına dur de!" başlığı ile yapılan çağrıda buluşmanın 12.30'da olacağı belirtildi.