İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, sıcak hava dalgasının etkisiyle özellikle Anadolu Yakası’nda sıcaklıkların 32 derece civarına çıkmasının beklendiğini belirtti. Nemle birleşen sıcaklığın insan sağlığı açısından daha riskli hale geleceğini ifade eden Demirhan, hassas grupları uyardı.
Uzmanlara göre yüksek nem, vücudun terleme yoluyla kendini soğutmasını zorlaştırıyor. Bu nedenle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanların günün en sıcak saatlerinde dikkatli olması gerekiyor.
İstanbul’un betonlaşma ve şehir ısı adası etkisi nedeniyle geceleri de yeterince serinleyemediğine dikkat çekildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinde de İstanbul’da önümüzdeki günlerde sıcak havanın etkili olması bekleniyor.