Abone Ol

İstanbul’da patlama! 7'si polis 11 kişi can verdi

İstanbul Vezneciler’de bir patlama meydana geldi. Patlamanın çevik kuvvet aracı geçerken yaşandı.

İstanbul'da polise bombalı saldırı... Beyazıt'ta Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsü geçerken büyük bir patlama meydana geldi. Yaralılar var. Görgü tanıkları polis aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığını iddia etti. Ancak saldırının nasıl gerçekleştiği henüz kesinleşmedi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta. Olayın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde bilgiler var. DHA'nın geçtiği son dakika haberine göre ilk belirlemelerde 5 yaralı var.

İstanbul'da bu sabah şiddetli patlama... İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Veznecilerotobüs durağı arasında Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı.

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 5 YARALI VAR

DHA'nın geçtiği haberde ilk belirlemelere göre 5 yaralı olduğu belirtildi.

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor.

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

BU YIL 4'ÜNCÜ SALDIRI

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜMDEKİ ARAÇ PATLADI

Beyazıt Vezneciler’de polis otobüsünün geçişi sırasında yaşana patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdekiaraba patladı, Polis arabası vardı" dedi.Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi.Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

METE YARAR: ÇARPARAK DA PATLATILMIŞ OLABİLİR

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracına çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmamasını değerlendiren Yarar, "Bursa örneğinde oldu biliyorsunuz herkes DAEŞ yaptı sandı. Ve o zamana kadar PKK açıklama yapmadı. Bekliyorlar. Ne zaman ki polis kaynakları bütün deşifrasyonu yaptı sonra açıklama yaptılar" diye konuştu.

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

MOTOSİKLETLİ POLİS KAZA YAPTI

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden polis ve vatandaşları taşıyan ambulanslara eşlik eden motosikletli trafik polisi kaza yaptı. Kayan motosiklette savrularak yere düşen polisin yardımına meslektaşları ve sağlık ekipleri koştu. Yolun kaygan olması nedeniyle motosikleti kayan trafik polisi, motordan savrularak yere düştü. Trafik polisinin yardımına hemen arkasındaki 112 sağlık ekipleri ve meslektaşları yetişti.

Yaralı polis, olay yerindeki müdahalenin ardından Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN YARALILARA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Vezneciler'de meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etmek üzere Haseki Hastanesi'ne geldi. Erdoğan, terör saldırısını lanetledi.

İstanbul Vezneciler'de meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etmek üzere Haseki Hastanesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden de bilgi aldı.

hürriyet