Abone Ol

İstanbul’da metro seferlerinin saati uzatıldı

Ramazan ayının başlaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro seferlerinin saatlerini esneterek değişiklik yaptı.

İstanbul'da metroya ramazan tarifesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Ramazan ayı’ nedeniyle metro sefer saatlerinde değişikliğe gitti. Tüm raylı sistem hatlarında sefer saatleri 01.00’a kadar uzatılırken, cuma ve cumartesi günleri ise sefer saatleri 02.00’ye kadar uzatıldı.

İstanbul’da metro seferlerinin saati uzatıldı - Resim: 1

RAMAZAN’A ÖZEL HATLAR DEVREDE

İETT, Ramazan’a özel hatları devreye soktu. Böylelikle vatandaşlar R1 Uzunçayır – Maltepe Sahil Parkı, R2 Yenikapı – Cevizlibağ, R3 Eyüp- Beyazıt hatları ile kutsal mekanlara ve etkinlik alanlarına rahatça ulaşabilecek.

Eyüp- Beyazıt (R3 hattı) Ramazan hattının güzergâhı bu yıl da değişmedi. Güzergâh Eyüp Sultan, Düğmeciler, Nişanca, Eyüp Sultan Bulvarı, Demirkapı, Şehitlik, Edirnekapı Surdışı, Edirnekapı, Acıçeşme, Karagümrük, Atikali, Yavuzselim, Balipaşa, Hasan Halife Mahallesi, İskenderpaşa, Aksaray, Ordu Caddesi, Laleli ve Beyazıt’tan oluşuyor.

Eyüp-Beyazıt hattı sayesinde vatandaşlar tarihi yarımada üzerinde bulunan Ayasofya, Sultanahmet, Beyazıt, Süleymaniye, Şehzadebaşı, Hırka-i Şerif, İskenderpaşa, Fatih, Mihrimah Sultan ve Eyüp Sultan gibi camileri ziyaret etme fırsatı bulacak. Ramazan ayına özel Beyazıt-Eyüp Sultan arasında hizmet verecek Ramazan Hattı iş günleri ve hafta sonu 3 otobüsle 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek.

Eyüp-Beyazıt Ramazan hattına ilaveten bu yıl Ramazan ayında Yenikapı Etkinlik Alanı’ndan-Cevizlibağ Metrobüs İstasyona R2 hattı 13.55 ile 01.45 saatleri arasında ring olarak, R1 Uzunçayır – Maltepe Sahil Parkı hattı ile 18.30 ile 02.00 arasında karşılıklı seferler yapacak.

İşte Ramazana özel hatlar:

R1- Uzunçayır – Maltepe Sahil Parkı

R2- Yenikapı – Cevizlibağ

R3- Eyüp- Beyazıt

sözcü