Abone Ol

Son Dakika: İstanbul’da Kar Yağışı Tekrar Başladı

İstanbul’da yeniden başlayan ve lapa lapa yağan kar vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, etkisini yitirdiği bazı ilçelerde tekrar başladı.

Son Dakika: İstanbul’da Kar Yağışı Tekrar Başladı

İstanbul'da 'Aybar Kar Fırtınası' uyarısı sonrası perşembe günü aralıklarla başlayan kar yağışı, İstanbullulara zor anlar yaşatmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ise bir yeni soğuk hava dalgası uyarısı geldi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarısının ardından İstanbul'da yeniden lapa lapa kar yağışı başladı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Cuma ve Cumartesi günü yurda tekrar giriş yapacak olan kar yağışı ile ilgili detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, etkisini yitirdiği bazı ilçelerde tekrar başladı. Lapa lapa yağan karda vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, batısının zamanla az bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz Bölgesinde kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BUGÜNE DİKKAT!

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde kar yağışı var Öğlen Marmara’nın kuzeyi hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı yapabilir. İstanbul öğlen karla karışık yağmur yapabilir. Sıcaklık 4 derece. Çarşamba akşamı yağmur var. Sıcaklıklar perşembe 8 dereceye yükselecek ancak Cuma tekrar düşüyor” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Türkiye’ye yeni bir soğuk hava geliyor. Perşembe akşamı Marmara’ya yağmur yapacak Anadolu’ya kar. Cuma cumartesi Marmara “İstanbul dahil” karla karışık yağmur ve kar ihtimali var” şeklinde konuştu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 2

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 4

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 13

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
Trabzon: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -4

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6